Adiyamanli Depremzedeler Kurbanlarini Kesiyor

Binlerce vatandasin hayatini kaybettigi deprem bölgesi Adiyaman’da, bayram namazi sonrasi kurbanliklar kesilmeye baslandi.

Adiyamanli Depremzedeler Kurbanlarini Kesiyor
6 Subat tarihinde yikici depremin yasandigi Adiyaman’da, binlerce vatandas hayatini kaybetmis ve binlerce yapi ise yikilmisti. Depremin üzerinden geçen 4,5 aylik bir sürecin sonrasinda gelen Kurban Bayrami’nda Adiyamanli depremzedeler kildiklari bayram namazi sonrasi kurban kesim alanlarina gitti. Burada kurbanliklarini kesmek isteyen vatandaslara, Adiyaman Belediyesi ekiplerince ücretsiz hizmet verildi.

Kurbanligini alarak kesim alanina gelen Adiyamanli depremzede Mehmet Emin Polat, “Kurbanimizi kesmek için siramizi bekliyoruz. Ondan sonra eve götürerek dograyacagiz. Bir kismini dagitip geriye kalanini da yiyecegiz” dedi.

Adiyaman Belediyesi Veteriner Müdürlügü Hekimlerinden Yusuf Isik, “Kurban kesildikten sonra 25-30 dakika kadar gölgede bekletilmelidir. Etin sertliginin olusmasi için eti gölgede bekletmeliyiz. Sonrasinda da hemen dograma islemine geçilebilir" diye konustu.

Kaynak: İHA