LGS'de 500 Tam Puan Alan Ögrenci Açiklamasi 'Telefon Kullanmadim, Sosyal Medyaya Girmedim'

Liselere Geçis Sistemi’nde (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasina giren Sakarya Karasu Imam Hatip Ortaokulu ögrencisi Nur Dursun, basarisinin sirlarini anlatti. Dursun, “Ders çalisirken sosyal hayatimi ihmal etmedim ama telefon kullanmadim, sosyal medyaya girmedim” dedi.

LGS'de 500 Tam Puan Alan Ögrenci Açiklamasi 'Telefon Kullanmadim, Sosyal Medyaya Girmedim'
Sakarya’nin Karasu ilçesinde yasayan Nur Dursun, LGS çerçevesindeki merkezi sinavda tüm sorulari dogru yanitlayarak 500 tam puan aldi. Karasu Imam Hatip Ortaokulu ögrencisi olan Dursun, basarisinin sirlarini anlatti. Ders çalisirken sosyal hayatini ihmal etmedigini ancak telefon da kullanmayarak sosyal medya ile ilisigini kestigini aktaran Dursun, ailesinin de verdigi destekle basarisini elde ettigini ifade etti.



“Benim simdiye kadar hiç telefonum olmadi”

Basariya giden yolda yaptiklarini anlatan Nur Dursun, “Ben sene basindan beri düzenli olarak planli sekilde çalistim. Ögretmenlerim de bana bu konuda çok yardimci oldular. Önemli olan düzenli ve planli çalismak. Onun haricinde çalisma saatinin aslinda çok bir önemi yok. Ögrencinin kapasitesine, çalismanin verimliligine göre ders saati degisir zaten. Ama çalisirken sosyal hayata önem verilmeli. Gezilmeli, dolasilmali. Bisiklete binsinler mesela ben çok bindim bu süreçte. Benim simdiye kadar ne akilli ne de tuslu telefonum hiçbiri olmadi. Sosyal medyam da olmadi. Bu kriterler ögrenciyi kötü yönde etkiliyor. Telefon ve sosyal medya çok fazla vakit aliyor. Ve bu konuda ben kendimi çok sansli hissediyorum, ailemde çok bilinçli davrandi. Beni destekleyen herkese tesekkür ediyorum” dedi.



“Aile, basari isini sadece çocuga birakmamali”

Sinav sürecinde çocuklarina nasil destek olduklarini anlatan baba Dinçer Dursun ise, “Aile, basari isini sadece çocuga birakmamali. Aile de üzerine düseni yapmali ve çocuga düzgün ders çalisma ortami saglamali. Kendi televizyon izleyen aile, çocuguna ders çalismasini söyleyemez. Mesela bizim evimizde Cuma ve Cumartesi günleri hariç televizyon açilmaz. Çocuga ders çalisabilmesi için, sessiz ve huzurlu bir ortam saglanmasi önemli. Sik sik eve misafir gelmesi de olumsuz etkileyebilir çocugun çalisma ortamini. Bunun disinda çocugun üzerinde çok baski olusturulmamali. Onun yerine çocugunuza neyi neden basarmasi gerektigini söylemek daha olumlu olur” diye konustu.



“Tam puan alarak Türkiye birincisi çikarmanin mutlulugunu yasiyoruz”

Karasu Imam Hatip Ortaokulu Müdürü Seref Çifci, “Karasu Imam Hatip Ortaokulu olarak LGS’de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi çikarmanin mutlulugunu yasiyoruz. Bunda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Bu bize sunu kanitladi; egitimin üç ayagi var. Okul, ögrenci ve ailenin uyumunun basari getirdigini bu ögrencimizle gördük. Okulumuz daha önce de iki kez TEOG’da Türkiye birincisi çikarmisti. Bu gelenegin devam etmesini umuyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA