Adalet Bakani Tunç'tan Reuters'a Tepki

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in oglu Bilal Erdogan hakkindaki haberleri nedeniyle Reuters haber ajansina sosyal medya hesabindan tepki gösterdi.

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, “Reuters haber ajansi tarafindan servis edilen, gerçek disi iddialar içeren asilsiz haber, basin özgürlügü sinirlarini asan, tamamen karalamaya ve ülkemiz aleyhine algi olusturmaya yönelik dezenformasyondan ibarettir.

Haberin içinde, hem ’teyit edemedik’ diyeceksiniz, hem de buna ragmen teyit edemediginiz içerigi haberlestirerek, Sayin Cumhurbaskanimiz ve ailesi hakkinda itibar suikastina yöneleceksiniz.

Kaldi ki, Demokratik Hukuk Devletlerinde ve Uluslararasi Hukuk’ta Basin Özgürlügünün sinirlari bellidir ve yalan haberle sahsiyet haklarinin ihlali kesinlikle kabul edilemez.

Karalama ve sahsiyet haklarinin ihlaline yönelik düzmece haber yapan söz konusu ajansi kiniyor, basin etigine ve en temel gazetecilik ilkelerine uygun davranmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA