ETÜ'de Mezuniyet Coskusu

Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) 2022-2023 Egitim Ögretim Yili Mezuniyet Töreni gerçeklestirildi.

ETÜ'de Mezuniyet Coskusu
Fakültelerin ayri ayri düzenledigi programlarda Elektrik Elektronik Mühendisligi, Makine Mühendisligi, Insaat Mühendisligi, Bilgisayar Mühendisligi, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Matematik, Türk Dili ve Edebiyati, Tarih, Felsefe, Psikoloji, Iktisat, Isletme ve Beden Egitimi ve Spor bölümlerini tamlayan çok sayida ögrencinin mezuniyet coskusuna ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Prof. Dr. Ceren Sultan Elmali, Genel Sekreter Doç. Dr. Ahmet Dumlu, Dekanlar, akademisyenler ve aileler katildi.

Programlarin açilis konusmasini yapan Rektör Bülent Çakmak, ETÜ’nün bu yil 8. dönem mezunlarini gururla ugurladigini belirterek: “4 yillik zorlu bir maratonun sonunda üniversitemizden basariyla mezun oluyorsunuz. Bu nedenle öncelikle sizleri kutluyorum. Bu basarida sizin daima yaninizda olan, destek veren ailelerinizi, sevdiklerinizi ve emeklerinden dolayi hocalarimizi tebrik ediyorum. Her ayriligin dogasinda hüzün kaçinilmazdir. Ancak biliyoruz ki bir Erzurum Teknik Üniversitesi mezunu uzaklarda da olsa, aradan uzun yillar da geçse artik bir ETÜ’lüdür ve üniversitesiyle ayrilmaz bir bütün haline gelmistir. Çok kiymetli anne ve babalarimiza da sunu da gönül rahatligiyla ifade etmek isterim ki, “Egitim ögrenciye saygiyla baslar” sloganiyla basladigimiz egitim-ögretim sürecinde bize düsen öncelikli görev ise, ailesine, ülkesine ve tüm insanliga faydali olacak, donanimli, ilkeli ve nitelikli bireyler yetistirmek olmustur. Sevgili Gençler, Mezun olduktan sonra mesleginizi icra ederken, lütfen isinizi en iyi sekilde yapmanin gayreti içinde olun, insana insan oldugu için deger verin, konumunuzu-makaminizi nefsiniz için degil insanliga hizmet etmek için vesile kilin, isinizin hakkini verin ve arayan degil aranan insanlar olun. Yani özetle degerli arkadaslar, hayatin gayesi sadece iyi bir is sahibi olmak, para kazanmak, kariyer yapmak, servet sahibi olmak degildir. Ayni zamanda deger sahibi olmak, ilkeli olmak ve insanliga faydali bireyler olmaktir. Hayat çok kisa ve zaman son derece kiymetli arkadaslar; o halde baskasinin hayatini yasayarak harcayacak vaktiniz yok. Baskalarinin sizin iç sesinizi bastirmasina izin vermeyin. En önemlisi, kalbinizi ve sezgilerinizi takip edin. Kendinize karsi dürüst olun ve ilkelerinizden taviz vermeyin. Sözlerimi bu duygu ve düsüncelerle tamamlarken sizleri mezuniyetinizden dolayi tekrar tebrik ediyor, bundan sonraki yasaminizda yolunuzun ve bahtinizin açik olmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan ögrencilere mezuniyet belgeleri verildi ve bölümlerinde dereceye giren ögrencilere plaketleri ile hediyeleri takdim edildi.

Mezuniyet programlari, ögrencilerin kep atma törenleri ve hatira fotograflarinin çekilmesiyle sona erdi
Kaynak: İHA