Sagligin Nabzi Bu Festivalde Atti

Bursa Büyüksehir Belediyesi, Türkiye’nin kurumsal anlamda en büyük Saglikli Hayat Festivali’ni Hüdavendigar Kent Parki’nda Bursalilar ile bulusturdu.

Sagligin Nabzi Bu Festivalde Atti
Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan bu yil ilk kez düzenlenen festivalde, Büyüksehir Belediyesi’ne ait istiraklerin ve derneklerin yani sira birçok sivil toplum kurulusunun stantlari yer aldi. Etkinlikten elde edilen gelir ile sokak hayvanlarina ilaç ve mama destegi saglanacak. Festivalde saglikli hayat, saglikli beslenme ile ilgili birçok konuda bilgi edinen, jimnastik grubu ve karizma show basketbol gösterisi, sportif, sosyal ve kültürel aktiviteler için ayrilan alanlarda keyifli vakit geçirme imkani yakalayan Bursalilar, DJ performansinin ardindan sahne alan Ikilem Grubu’nun konseri ile keyifli bir gün geçirdi.

Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Fethi Yildiz, festivale olan katilimdan memnun olduklarini belirterek, “Bursa Saglikli Hayat Festivali adi altinda güzel bir organizasyona imza attik. Vatandasi bilgilendirmek, daha saglikli beslenmek, daha iyi sekilde hareket edebilmeleri için de böyle bir imkan sunduk. Bursa Büyüksehir Belediyesi olarak stantlarimizi açtik, orada çarkifelekler, çocuklarimiza, ögrencilerimize karne hediyesi olarak imkanlarda bulunuyoruz. Ben bu konuda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de, festivalin saglik konusunda düzenlenmesinin önemli bir farkindalik olusturacagina dikkati çekti. Gözgeç, “Büyüksehir Belediyemiz her daim insana dokunan hizmetler yapiyor. Sosyal belediyecilik anlayisi ile farkli farkli hizmetleri hayata geçiriyor. Bugün de Saglikli Hayat Festivali ile aslinda bir farkindalik olusturuyoruz. Ben Büyüksehir Belediyemizi ve emegi geçenleri, stant kuran sivil toplum kuruluslarimizi tebrik ediyorum” diye konustu.

Saglikli hayatin önemini vurgulamak, saglikli beslenme ve hastaliklara karsi farkindalik olusturmak amaci ile düzenlenen festivalde Uzman Doktor Ender Saraç söylesi gerçeklestirdi. Uzman Doktor Saraç, sagliktan daha önemli bir sey olmadiginin altini çizerek “Nasil beslenmemiz gerektigi, ruhumuzu nasil besleyecegiz, bedenimizi nasil besleyecegiz, nasil toksin atacagiz, nasil kilo kontrolü yapacagiz? Pandemi dönemi ve asilardan sonra nasil tekrardan fabrika ayarlarina geri dönecegiz, çok önemli bence. Bursa Büyüksehir Belediyesi’ni kutluyorum. Çok güzel bir organizasyon” seklinde konustu.

Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Uzman Doktor Ender Saraç’a Bursa’yi simgeleyen tarihi yerlerin ipek üzerine islemeli tablosunu hediye ederken Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Fethi Yildiz da çiçek takdim etti.

Festival sonunda sahne alan Ikilem Grubu’na çiçek takdim eden Büyüksehir Belediyesi Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Dairesi Baskani Ahmet Bayhan da hem egitici hem de eglendirici bu tarz etkinliklere bundan sonra da devam edeceklerinin müjdesini verdi.
Kaynak: İHA