Osmaniye'de Kurban Bayrami Için Asri Mezarlikta Hummali Çalisma Basladi

Kurban Bayrami’na sayili günler kala vatandaslarin rahat bir sekilde kabir ziyareti gerçeklestirebilmeleri için Osmaniye Belediyesi tarafindan Asri Mezarlik’ta hummali bir çalisma baslatildi. Mezarlik genelinde temizlik ve bakim onarim çalismalari devam ederken, Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybeden vatandaslarin defin edildigi alan ile yeni yapilan sehitlik çevresinde asfaltlama çalismasi yapildi.

Osmaniye'de Kurban Bayrami Için Asri Mezarlikta Hummali Çalisma Basladi
Osmaniye Belediyesi, her bayram oldugu gibi bu Kurban Bayrami’nda da vatandaslarin rahat bir sekilde kabir ziyareti yapabilmeleri için mezarlik genelinde hummali bir çalisma baslatti. Temizlik Isleri Müdürlügü ekiplerince ana arter yollarda temizlik çalismasi yapilirken vatandaslar tarafindan yaptirilan mezar bakim ve onariminda olusan molozlar da kaldirildi. Bayramda kabir ziyareti yapan vatandaslarin araçlari için geçis güzergâhi olan ara yollarda yagmur nedeniyle olusan deformeler de is makineleri ile düzeltildi. Ayrica vatandaslarin su sorununu yasamamasi için yine ekipler tarafindan mezarlik genelinde çesme bakim ve onarimi yapildi.

Sehitlikte bakim ve temizlik çalismasi yapildi

Kurban Bayrami dolayisiyla Asri Mezarlik’taki yer alan Osmaniye Sehitligi’nde de genis çerçeveli bakim ve temizlik çalismasi yapildi. Temizlik çalismasinin ardindan vatanin birligi ve bütünlügü için hiç düsünmeden canlarini feda eden sehitlerin mezarlari yikandi.

Sehitlik ile depremde hayatini kaybeden vatandaslarin defnedildigi alanda asfaltlama çalismasi yapildi

Kahramanmaras merkezli 6 Subat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen kentler arasinda yer alan Osmaniye’de hayatini kaybeden vatandaslarin defin edildigi alan ile yeni yapilan sehitlik çevresinde Fen Isleri Müdürlügü’nce asfalt yol yapim çalismasi baslatildi. Dolgu çalismasinin ardindan sicak asfalt dökülen alanda yine Kurban Bayrami’nda kabir ziyareti yapacak olan vatandaslar için hazirlandi.
Kaynak: İHA