Osmangazi, Kurban Bayrami'na Hazir

Osmangazi Belediyesi, vatandaslarin Kurban Bayrami’ni huzur ve güven içinde geçirebilmesi için gerekli tedbirleri aldi. Ilçe genelinde kurban kesimi için 24 nokta belirlenirken, bayram süresince bin 150 belediye personeli 133 araçla vatandaslarin hizmetinde olacak.

Osmangazi, Kurban Bayrami'na Hazir
Türkiye’nin en büyük ve en hijyenik kurban satis tesisinin yani sira, ilçedeki diger kurban kesim yerlerindeki hijyen konusuna da büyük hassasiyet gösteren Osmangazi Belediyesi, vatandaslarin huzurlu bir bayram geçirebilmesi için bu yil da tedbiri elden birakmiyor. Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, vatandaslarin kurban ibadetlerini saglikli sartlarda ve güven içerisinde yerine getirebilmeleri adina tüm hazirliklari tamamladiklarini belirtti.

Bayramin en güzel sekilde geçmesi ve kimsenin zarar görmemesi için belediyenin ilgili birimlerinin kesintisiz olarak hizmet verecegini ifade eden Dündar, “Kurban Bayrami boyunca toplam 970 temizlik personeli üç vardiya olarak, 2 veteriner hekim ve 2 ilaçlama görevlisi, 85 zabita ekibi ve Fen Isleri Müdürlügü’nden 50 personelimiz ile 24 saat hemsehrilerimizin hizmetinde olacagiz” dedi.

Baskan Dündar, ayrica kurbanliklarin hijyenik ortamda kesimlerini saglamak için Zabita, Çevre Koruma ve Kontrol, Fen Isleri ve Temizlik Isleri Müdürlügü yetkililerinden olusan bir Kurban Denetim Komisyonu kurduklarini, bu komisyonun kurban satis ve kesim yerlerini bayram boyunca denetleyeceklerini ifade etti.

Dündar, Osmangazi genelinde belirledikleri 24 farkli noktada hijyenik ortamda, veteriner gözetiminde kurban kesimi yapilacagini kaydetti.

Osmangazi’de Veysel Karani ve Geçit mahallelerindeki kurban satis yerlerinde yaklasik 5 bin büyükbas, 12 bin küçükbas olmak üzere toplam 17 bin kurbanligin satisa sunuldugu bilgisini veren Baskan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak vatandaslarimizin bayrami huzur içinde geçirebilmesi için tüm birimlerimizle hemsehrilerimize hizmet verecegiz. Her yil oldugu gibi bu bayram da vatandaslarimiz için tüm imkanlarimizi seferber ettik. Kötü görüntülerin önüne geçmek adina ekiplerimiz kesintisiz hizmet verecek. Bu vesileyle tüm hemsehrilerimizin bayramini tebrik ediyorum” diye konustu.

Osmangazi ilçesinde kurban kesimi yapilacak noktalar ise su sekilde siralandi;

"Veysel Karani, Geçit Pazari, Baglarbasi, Kükürtlü, Yesilova, Emek, Dikkaldirim, Küçükbalikli, Hamitler, Doganevler, Alacahirka, Sirameseler, Yunuseli, Geçit Hayvan Pazari, Çirishane, Soganli, Yenibaglar, Hürriyet, Ziraat Pazari, Panayir, Yenikent Pazar Alani, Yunuseli/Akyildiz, Alemdar Semt Pazari, Demirtas Pazar Alani."
Kaynak: İHA