Malatya'da Asfalt Çalismalari Sürüyor

Malatya Büyüksehir Belediyesi Yol Bakim ve Altyapi Koordinasyon Dairesi Baskanligi tarafindan Malatya merkezde ve kirsal alanlarda asfaltlama, altyapi ve üstyapi çalismalari hiz kesmeden devam ediyor. Sehrin her kösesini santiye alanina çeviren Büyüksehir Belediyesi ekipleri, vatandaslara daha iyi hizmet sunabilmek için mesai mefhumu gözetmeksizin çalismalarini sürdürüyor.

Malatya'da Asfalt Çalismalari Sürüyor
Büyüksehir Belediyesi Yol Bakim ve Altyapi Koordinasyon Dairesi Baskani M. Hakan Demir, Yesilyurt ilçesine bagli Kuyulu Mahallesi’nde yapilan yol bakim ve asfaltlama çalismalarini yerinde inceledi. Mahallede yapilan hizmetlerin son durumu hakkinda bilgiler aktaran Demir, PMT (Plentmiks Temel) çalismalarinin tamamlandigini, BSK (Bitümlü Sicak Karisim) çalismalarinin devam ettigini belirtti.

Mahallelerine yapilan hizmetlerden dolayi Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ve ekibine tesekkürlerini ileten Kuyulu Mahallesi Muhtari Seydi Kiliç, “Büyüksehir Belediyemizin yaptigi asfalt çalismalari tüm hiziyla devam ediyor. Bundan birkaç yil önce de mahallemize sicak asfalt yapilmisti. Yolumuzda sürekli agir tonajli araçlar geçince, yollarimiz tahribata ugradi. Bizde bu durumu Baskanimiza ilettik ve sag olsunlar çalismalar hemen basladi.

Su anda mahallemizde sicak asfalt çalismalarimiz devam ediyor. Çalismalardan dolayi basta Selahattin Gürkan Baskanimiza ve ekibine tesekkür ederim” seklinde konustu.

Malatya genelinde yol bakim ve asfaltlama çalismalarinin hiz kesmeden devam ettigini ifade eden Yol Bakim ve Altyapi Koordinasyon Dairesi Baskani M. Hakan Demir, “Malatya ilimiz genelinde yeni yollar, bulvarlar açarak trafik akisina yeni trafik güzergâhlari kazandirarak, ana arterler olusturma çalismalarimiz devam ediyor. Daha önceki yillarda yapilan asfalt yollarinin yenilenmesi ve dönüsüm çalismalarimiz da devam ediyor. Yesilyurt ilçemize bagli Kuyulu Mahallemizde sicak asfalt çalismalarimiz an itibariyle sürmektedir. Burayi çok kisa bir süre içerisinde tamamlayip, halkimizin hizmetine sunmayi planliyoruz. Burasi Dogansehir-Adana güzergahi ana yolumuzdan ayrilip, Kuzey Çevre Yoluna baglanti saglayan ayrica Akçadag ilçemizin Aydinlar Mahallesi’ne baglanti saglayan yine Elemendik’e baglantisi olan ana güzergâh grup yollarimizdan birisidir. Gelismeye çok açik bir yer, etrafinda çok sayida çiftlikler barindiriyor. Bu yolumuza daha önceden de sicak asfalt dökmüstük. Ancak yolun agir tonajli araçlar tarafindan siklikla kullanilmasi, yolda bazi tahribatlara neden olmus o nedenle buraya geldigimizde öncelikle altyapiyi ve zemini iyilestirme çalismalariyla basladik. Sirasiyla PMT (Plentmiks Temel) çalismalarimizi yaptik ve üzerine BSK (Bitümlü Sicak Karisim) çalismalarina devam ediyor. Böylece daha güvenli daha konforlu daha kullanisli bir yol tabakasi elde edecegiz ve halkimizin hizmetine sunacagiz. Belediye Baskanimiz Sayin Selahattin Gürkan talimatlariyla merkezde Kuzey Çevre Yolumuz, Güldal Aksit Bulvarimiz, Tecde Yolumuzda ve ana güzergâhlardaki çalismalarimiz son hiziyla devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA