Kurban Biçaklari Hazirlandi

Denizli’de Kurban Bayrami’nin yaklasmasiyla birlikte biçak bileme çarklari daha hizli dönmeye basladi. Satisa çikan kurban biçaklari, bu yil 50 TL ile 250 TL arasinda satisa sunuldu.

Kurban Biçaklari Hazirlandi


Denizli’nin Serinhisar ilçesine bagli Yüregil ve Yatagan Mahallerinde biçak ustalari tarafindan 800 yili askin tecrübe ve bilgi birikimi ile üretilen biçaklar, yaklasan Kurban Bayrami öncesinde satisa çikti. Biçakta kullanilan malzeme çesidi ve ebada göre fiyatlari degisen kurban biçaklari, bu yil 50 TL ile 250 TL arasinda satisa sunuldu. Yatagan Mahallesi’nin dünyada biçak üretilen 28 yerden birisi olarak kabul edildigini anlatan biçak ustasi Hidayet Akin, “Burasi Yatagan. Türkiye’nin biçaklarinin can damari olan imalat yeridir. Bizler tabi olarak Selçuklu imparatorlugu zamanindan beri dedelerimiz kiliç ve biçak yapmistir. Bu miras bize kaldi. Çocuklarimiz gençler bir hevesle biçak yapiyorlar” dedi.



“Kaliteleri çok güzel ürünlerimiz var”

Üretilen biçaklarin yurtdisina da ihracat edildigini anlatan Akin, “Atalarimiz demis ki yeni kurban yeni biçakla kesilir. Mahallemizdeki ustalar tarafindan sürekli yeni biçaklar üretiliyor. Gençler su an endüstri meslek lisesi mezunlari çaki ve biçak yapiyorlar. Kaliteleri çok güzel ürünlerimiz var. Dünyaya hitap ediyor. Yani kör biçakla kurban kesilmez. Bir dünya para veriyorsun biçak kaliteli olmali bir seferde kesmeli. Ürettigimiz biçaklar Türkiye’nin her yerine gittigi gibi Irak Rusya, Iran ve Balkanlara bavul ticaretiyle bol bol gitmektedir. Yatagan olarak ürünlerde çok iyi durumdayiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA