Hububat Ekili Alanlarda Tarla Faresi Ile Mücadele

Adana’nin Imamoglu ve Kozan ilçesinde yaz mevsimi döneminde hububat ekili alanlarda sik görülmeye baslayan tarla faresi ile ilçe tarim müdürlükleri çiftçileri uyararak sahada uygulamali bilgilendirdi.

Hububat Ekili Alanlarda Tarla Faresi Ile Mücadele
Kozan ve Imamoglu Ilçe Tarim ve Orman Müdürlükleri konuyla ilgili yapilan açiklamada, ilçe genelinde hububat ekili arazilerde kontrollerin sürdügü belirtildi. Kurum bünyesinde görev yapan teknik personelin sahada çiftçi ile bulusmalarinin sürdügü ve fikir alisverisinde bulunduklari ifade ettiler.

Bu yil yasanan normallerin üzerindeki sicaklik nedeniyle tarla faresi popülasyonunda artis beklediklerini belirten ilçe tarim müdürlügü yetkilileri üreticileri tarla farelerine karsi uyardi. Yapilan uyarida, “Bu yil yasanan mevsim normalleri üzerindeki sicakliklarin tarla fareleri için uygun beslenme ve üreme ortami olusturdugu, popülasyonlarinda meydana gelebilecek asiri artis nedeniyle tarim arazilerinde ekonomik zarara yol açabilecegi öngörülmüstür. Teknik elemanlarimizca sahada yapilan kontrollerde bu artis gözlenmektedir. Üreticilerimizin kendi arazilerini kontrol etmeleri, yogunluk görülen tarlalarinda zehirli yem ile kimyasal mücadele yapmalari önem arz etmektedir” denildi. Tarim arazilerinde ziraat mühendisleri öncülünde bilgilendirilen çiftçiler fare ile mücadele noktasinda tarlada yetkililerden uygulamali mücadele yöntemlerini ögrendiler.
Kaynak: İHA