Canik'te Camiye Giden Çocuklar Için Anlamli Proje

Samsun’un Canik Belediyesi tarafindan, 40 gün boyunca camiye giden çocuklara Çanakkale gezisi, tablet ve bisiklet hediye edilecek.

Canik'te Camiye Giden Çocuklar Için Anlamli Proje
Canik Belediyesi, geçen yil çocuklarin yogun katilim göstererek ilçedeki camilere sevinç ve nese içerisinde akin ettigi ‘Haydi Çocuklar Güle Oynaya Camiye’ projesinin bu yil ikincisini düzenliyor. Canik Belediyesi ve Canik Ilçe Müftülügü is birligiyle ilçede düzenlenen proje çerçevesinde Canik’te 40 gün boyunca camiye giden 9-15 yas arasi çocuklar Çanakkale gezisi, tablet ve bisiklet hediyelerinin sahibi olacak.

Çocuklarin 3 Temmuz - 11 Agustos tarihleri arasinda 40 gün boyunca camiye gelmesi gerektigi, ödül almaya hak kazanmak için ise belirtilen tarihler arasinda erkek çocuklarin sabah ve yatsi namazina, kiz çocuklarinin ise diledigi 3 vakit namaza katilim saglamasi gerektigi belirtildi.

‘Haydi Çocuklar Güle Oynaya Camiye’ projesinin ana hedefinin çocuklari yaz tatilinde camilerle bulusturmak oldugunu dile getiren Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, bu yil ikincisini düzenleyecekleri projeyi çocuklarin büyük bir heyecanla bekledigini söyledi.

Baskan Sandikçi, “Önceki sene düzenledigimiz ve çocuklarimizin yogun bir katilim gösterdigi projemizin bu yil ikincisini düzenliyoruz. Geçen yil camiye giden tüm çocuklarimiza bisiklet hediye ettigimiz projemize bu yil yeni hediyeler ekledik. Çocuklarimiz yaz tatili sürecinde ilçemizdeki camileri sesleriyle, neseleriyle doldursun, camilerimizin manevi atmosferiyle bulussun istedik. Çocuklarimizi namaz kilmaya tesvik ettigimiz projemiz çerçevesinde 40 gün boyunca camiye gelen çocuklarimiza Çanakkale gezisi, tablet ve bisiklet hediye edecegiz. Çocuklarimizin gönüllerine dokunmayi amaç edindigimiz projemizin hayirlara vesile olmasini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” diye konustu.

Canik Belediyesi tarafindan yapilan açiklamada, projeye katilmak isteyen 9-15 yas arasi çocuklarin 3 Temmuz tarihine kadar kendi mahallelerinde bulunan camilere basvuru yapabilecegi kaydedildi.
Kaynak: İHA