Baskan Esen Açiklamasi 'Toplumumuzun Degerlerine Sahip Çikmaya Devam Edecegiz'

Abdal Musa Anma Etkinlikleri için Elmali’nin Tekke Köyü’ne giden Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, vatandaslar ile sohbet ettikten sonra Abdal Musa Türbesi’ni ziyaret etti.

Baskan Esen Açiklamasi 'Toplumumuzun Degerlerine Sahip Çikmaya Devam Edecegiz'
Elmali’nin Tekke Köyü’nde düzenlenen 18. Uluslararasi 39. Ulusal Abdal Musa Anma Etkinlikleri ‘ne katilan Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, etkinlik alaninda bulunan stantlari tek tek ziyaret ederek vatandaslarla sohbet etti. Konyaalti Belediyesi’nin de stant açtigi etkinlikte alisveris yapmayi ihmal etmeyen Esen, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Abdal Musa Türbesi’ni ziyaret etti.

“Kadim maneviyat”

Abdal Musa’nin, Horasan’dan Anadolu’ya uzanan kadim bir maneviyati temsil ettigini belirten Baskan Esen, “Bize düsen bu maneviyati anlamak, yasatmak ve gelecek nesillere aktarmaktir. Her yil binlerce yurttasimiz Tekke Köyü’ne gelerek Abdal Musa’yi aniyor ve dayanisma kültürünün örnegini sergiliyor. Toplumumuzun bu degerlerine sahip çikmaya devam edecegiz. Asirlar önce Anadolu’ya gelen ve hosgörüsü ile günümüzde bile insanlari birlestiren Abdal Musa’ya sükranlarimi sunuyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA