87. Uluslararasi Bergama Festivali Açiklamasi Linet, Asklepion'da 18 Bin Hayraniyla Bulustu

Bergama Festivali’nin 6’nci gününde Asklepion’da Linet, Cumhuriyet Meydani’nda ise Esref Ziya hayranlari ile bulustu. Linet konserini 18 bin kisi, Esref Ziya konserini 5 bin kisi izledi.

87. Uluslararasi Bergama Festivali Açiklamasi Linet, Asklepion'da 18 Bin Hayraniyla Bulustu
87. Uluslararasi Bergama Festivali’nin 6’nci gününde Asklepion Antik Tiyatro’da sahne alan Türkiye’nin güçlü sesi Linet muhtesem bir konser verdi. Konser sonunda sanatçi Linet’e parsömenden yapilan plaketi ve çiçegi AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag ile Belediye Baskani Hakan Kostu birlikte verdiler, konser için Linet’e tesekkür ettiler.

Linet ile Asklepion’da en kalabalik konserlerden biri yasandi

18 bin kisinin katilimi ile Asklepion Antik Tiyatro, sanatçi Linet ile en kalabalik konserlerinden birine daha ev sahipligi yapti. Linet, seslendirdigi her bir sarkisini hayranlari ve sevenleri ile birlikte söyledi.



Esref Ziya Bergama’da binler için söyledi

87. Uluslararasi Bergama Festivali’nin 6’nci gününde bir konser veren Esref Ziya, söyledigi birbirinden güzel ezgilerle sevenlerini mest etti. Cumhuriyet Meydani’nda sahne alan Esref Ziya, içli ezgilerinin her birini hayranlari ile birlikte söyledi.

Konser sonunda parsömenden yapilan plaketi ve çiçegi sanatçi Esref Ziya’ya AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag ile Belediye Baskani Hakan Kostu birlikte verdiler. Ezgilerle Bergama’yi mest eden sanatçi Esref Ziya’ya muhtesem konseri için tesekkür ettiler.

Restore edilen 500 yillik tarihi Haci Hekim Camii, yeniden ibadete açildi

Restorasyonun ardindan kilinan ikindi namazi ile birlikte açilis töreni caminin bahçesinde düzenlendi.

Törene AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag, Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, Ilçe Kaymakami Avni Oral, Izmir Il Müftü Vekili Rahmi Yigit, Vakiflar Bölge Müdür Yardimcisi Burak Kaynak, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri ve vatandaslar katildi.



Dag: "Bu eserlerimize sahip çikmak birinci görevimiz"

Önemli bir gün yasadiklarini konusmasinda ifade eden AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag, "Ecdadimizdan miras eserlerimize sahip çikmaya devam ediyoruz. Bu eserlerimizi muhafaza, ihya vazifemiz var. Tarihe karsi, ecdadimiza karsi, Bergama’miz ve Izmir’imize karsi bu eserlerimizi ihya etmeye, korumaya devam edecegiz. Bu vazife, bizim en birinci görevlerimiz arasindadir" dedi.



Kostu: "Ecdadimizdan miras eserlerimizi restore etmeye devam edecegiz"

500 yillik caminin restore edilip tekrar hizmete açilmasinin mutlulugunu yasadiklarini ifade eden Belediye Baskani Hakan Kostu ise, "Antik dönem eserleri oldugu gibi, Türk-Islam eserleri yönünden de zengin olan Bergama’mizda ecdadin mirasina sahip çikiyoruz. Basta Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in bizlere vermis oldugu talimatlarla tarihi eserlerimize sahip çikmaya devam ediyoruz" diye konustu.

Kur’an tilaveti ve cami cemaati ile birlikte yapilan duanin ardindan kurdele kesilerek Haci Hekim Camii’nin açilisi gerçeklestirildi.

Dolu dolu geçen 87. Uluslararasi Bergama Festivali’nin 6. gününde Belediye Yasam Boyu Egitim Merkezi kursiyerleri yil sonu konseri gerçeklestirerek; gitar, keman, piyano ve baglamada hünerlerini sergiledi.

“Bergama’da Pop Müzigin Yakin Tarihi” yazari Muhsin Kiratli ise Kültür Merkezi’nde kitap-imza gününde sevenleri ile bulustu. Yazar Kiratli hem kitap imzaladi, hem de sevenleri ile uzun uzun sohbet etti. Cumhuriyet Meydani’nda sahne alan Halk Ozani Muharrem Öztürk, Türk Halk Müzigi Konseri’nde türküleri ile vatandaslara duygu ve nesenin bir arada yer aldigi saatler yasatti.

87. Uluslararasi Bergama Festivali çerçevesinde bu yil 2.’si düzenlenen Galenos ve Halk Kosusu kadim sehir Bergama’nin tarihi sokaklarinda gerçeklestirildi.

Startini Belediye Baskan Yardimcisi Askin Uyar’in verdigi Galenos ve Halk Kosusu’na çok sayida sporcu ve vatandas katildi.

Daha Sonra Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen ödül töreninde, dereceye girenler Belediye Baskani Hakan Kostu’nun elinden madalya ve ödüllerini aldi. Tarihi eski Bergama’nin bulundugu mahalle sokaklarinda düzenlenen kosu renkli görüntülere ev sahipligi yapti.
Kaynak: İHA