Pinarbasi Yüzme Havuzu, Ihaleye Çikti

Aydin’in Efeler ilçesinde bulunan ve uzun süredir atil durumda olan Pinarbasi Yüzme Havuzlari için hazirlanan proje, Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan onaylanmasinin ardindan ihaleye çikti.

Pinarbasi Yüzme Havuzu, Ihaleye Çikti


Efeler’in Zafer Mahallesi sinirlari içinde bulunan Pinarbasi mevkiinde 1950’li yillarda yapilan ve uzun süre kullanildiktan sonra yaklasik 15 yildir atil vaziyette olan yari olimpik yüzme havuzlarinin bakimsizliktan viraneye dönmesi görenleri üzerken, Gençlik ve Spor Bakanligi’nin yatirim programina alinan bölge için proje çalismasi tamamlandi. Anitlar Kurulu ve belediyeler yönündeki sorunlarin çözülmesinin ardindan, tesiste yikim ve sondaj çalismalari da tamamlanirken, hazirlanan proje ise Gençlik ve Spor Bakanligi onayinin ardindan ihaleye çikti. Ihalenin gerçeklestirilmesinin ardindan eski tesisin Yari Olimpik Yüzme Havuzu olarak yeniden faaliyete geçmesi bekleniyor.

Açik ihale usulü ile ihale edilecek olan yari olimpik havuzun, yer tesliminden itibaren 350 takvim gününde tamamlanmasi bekleniyor. 2 bin 902 metrekare insaat alanli Yari Olimpik Yüzme Havuzu, bodrum, zemin ve +1 kattan olusacak. Askiya çikarilan ihalede son teklif verme tarihi ise 21 Temmuz 2023 saat 10.00 olarak belirlendi.
Kaynak: İHA