Yasalmis Vatandaslar '80'Ler Bulusmasi'nda 'Yaza Merhaba' Dedi

İçel’deki yas almis vatandaslar, Büyüksehir Belediyesinin ‘80’ler bulusmasi’nda ‘yaza merhaba’ dedi.

Yasalmis Vatandaslar '80'Ler Bulusmasi'nda 'Yaza Merhaba' Dedi
İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer ve esi Meral Seçer, Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanliginin ‘80’ler bulusmasi’ ile Saglik Isleri Dairesi Baskanliginin ‘yaza merhaba partisi’ etkinligi çerçevesinde, yas almis vatandaslarla bir araya geldi. Etkinlik kapsaminda, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanliginin hasere ile mücadele çerçevesinde üretilen aromatik bitkilerin tanitimi ve dagitimi da yapildi. Baskan Seçer ve esi Meral Seçer de aromatik bitkileri vatandaslara dagitti.

Etkinlikte, Saglik Isleri Dairesi Baskanliginin kurdugu stantta da yas almis yurttaslara seker ve tansiyon ölçümleri yapildi. Müzik esliginde doyasiya eglenme firsati bulan yas almislar, Büyüksehir Belediyesi sayesinde dolu dolu bir gün geçirdi, sarkilar söyleyip danslar etti.

“Hayatimizdan sevgisizligi, kötülügü hep uzaklastiralim”

Konusmasina, “Sizleri seviyoruz, degerli buluyoruz” diyerek baslayan Baskan Vahap Seçer, etkinlige katilmaktan dolayi esi Meral Seçer ile kendisinin mutluluk duyduklarini söyledi.

Seçer, “Hep güzellik, mutluluk içerisinde olalim. Hayatimizdan sevgisizligi, kötülügü hep uzaklastiralim. Insanlari sevelim sayalim. Nefret, ayrimcilik, kötülük, düsmanlik olmasin. 85 milyon kardes gibi yasayalim. Bu ülkede ve İçel’imizde neyimiz eksik? Denizimiz, dagimiz, havamiz, ovamiz, insanlarimiz güzel. İçel’in insanlari çok güzel. İçel, Türkiye’nin bir özeti. İçel dedigin zaman Hatay da var, Trabzon, Ankara’da var, Izmir, Diyarbakir, Van, Erzurum da var. Türkiye’nin her yeri burada. Bu güzel ülkemizin her noktasindan vatandasimiz buraya gelmis, gayet güzel ve mutluluk içerisinde yasiyor” dedi.



“Sizlerin belediye baskani olmaktan gurur duyuyorum”

İçel’in nüfusunun, Türkiye’nin her yerinden gelen insanlar sayesinde hizla arttigini hatirlatan Baskan Seçer, “Insanlar buraya daha iyi egitim, daha fazla ekmek, daha fazla kazanç elde etmek için gelmis. İçel de bereketli bir yer. Ben de bu kentin, sizlerin belediye baskani olmaktan gurur duyuyorum” diye konustu.

İçel halkinin çok farkli doldugunu ve bu farki 6 Subat’ta yasanan deprem sonrasinda uzattigi yardim eli ile bir kez daha gösterdigini kaydeden Seçer, “Depremde 11 ilde acilar yasadik ama 11 ilin yasadigi acilarin bütününü biz İçel’de yasadik. Çünkü herkes buraya geldi. O kardeslerimizi aldik bagrimiza bastik. İçel halki evine aldi bu insanlari, onlara sofra açti. Onlara sefkat elini, sevgi elini uzatti. İçel halki böyle. Onun için çok seviyorum İçel’i” ifadelerini kullandi.

“Ben sizin baskaniniz oldugum sürece sizi hiç kimseye muhtaç etmeyiz”

İçel’de yasayan her yurttasa esit hizmet verebilmek adina çalistiklarini söyleyen Baskan Seçer, “Belediye herkese bakacak. Devlet ve kurumlari, belediyesi görevini yapacak. Bu lütuf degil, benim param degil, hiçbir bakanin parasi degil, sizlerin parasi. Biz sizi kimseye muhtaç etmemek için çalismak zorundayiz. Bu bizim görevimiz ve görevimizi de layikiyla yapariz, hiç endiseniz olmasin. Ben sizin baskaniniz oldugum sürece sizi hiç kimseye muhtaç etmeyiz. Biz büyüklerimizi, vatandasimizi kendi öz annemiz, öz babamiz, öz akrabamiz gibi koruruz, benimseriz” seklinde konustu.

Kadin ve Aile Hizmetleri, Saglik Isleri, Sosyal Hizmetler gibi birçok dairenin sosyal hizmet öncelikli çalistigini ifade eden Baskan Seçer, “Üç dairemiz tamamen kadina, çocuga, hastaya, yasliya, gence, egitime, sagliga hizmet ediyor. Sizlere hizmet ediyor. Kimsesi kalmamis amcamizi, büyükbabamizi, büyükannemizi ariyorlar. 700 vatandasi her gün arayarak, bir seye ihtiyaci var mi, sagligi yerinde mi diye soruyorlar” dedi.



“Biz variz rahat olun. Her zaman yaninizdayiz”

Ilgilenecek kimsesi olmayan yas almis vatandaslara Büyüksehir Belediyesinin verdigi evde saglik, bakim, temizlik ve yemek hizmetlerini anlatan Baskan Seçer, söyle devam etti; “Bu hizmetler çok önemli. Hastasi olan vatandas daha iyi bilir. Biz variz rahat olun. Her zaman yaninizdayiz. Bizim vatandasimiz aç, açik kalamaz.”

Seçer, merkezde bulunan ve hasta yakinlarini agirlayan Refakatçi Evi hizmetini de anlatarak, ihtiyaci olan vatandaslarin ’Alo 185’i arayarak hizmetten faydalanabilecegini söyledi.

Baskan Seçer, “Bu, yaptigim yoldan daha önemli. Bir insan aci çekiyorsa, bir yeri agriyorsa, aç ise yaptigim yolun hiçbir kiymeti yok. Bunlara önem veriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Belirli araliklarla kurulan Üretici Kadin Pazarlarina vatandaslarin gitmesini öneren Baskan Seçer, “Çok keyifli, ben bazen gidiyorum. Üreticilerimiz ürünlerini getiriyorlar orada satisa sunuyorlar. Bu çok önemli. Çünkü kadinin ekonomik özgürlügü olursa, eli para tutarsa kendini daha iyi ve daha güvende hisseder” diye konustu.



“Kadinlara her alanda imkân açalim”

Atatürk’ün kadinlara verdigi degeri ve önemi ifade eden Baskan Seçer, “‘Kadin okuyacak, kadin doktor, ögretmen, mühendis, sanatçi olacak, yurtdisina gidecek’ dedi Atatürk. Türkiye’nin ilk kadin belediye baskani İçel’in. İçel böyle modern bir kent. Ilk kadin belediye baskani Müfide Ilhan. Ben de simdi rahmetli baskanimizin biraktigi koltukta oturmaktan ve 3 çeyrek asir önce bir kadinin bu memleketi yönetmesinden İçel adina gurur duyuyorum. Kadinlar her yerde olsun istiyoruz. Kadinlara her alanda imkân açalim” seklinde konustu.



Etkinlik dolu dolu geçti

Etkinlik kapsaminda Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanliginin ‘Kadin Atölyeleri El Sanatlari Sergisi’de yer alirken, Baskan Seçer ve Meral Seçer stantlari gezdi. Sergide; İçel Büyüksehir Belediyesi bünyesinde olusturulan atölyelerden Gözne Dokuma Atölyesi, Gazi Çiftligi, Ahsap Atölyesi, Rölyef Atölyesi, Kirkyama Atölyesi, kâgit ipten aksesuar yapimi atölyesinde üretilen el islerinin yer aldigi eserler sergilendi.

Baskan Seçer ve Meral Seçer konusmalarin ardindan yas almis vatandaslarla birlikte yemek yedi. Baskan Seçer’e sürpriz pasta kesimi de yapilirken, Baskan Seçer ve Meral Seçer pastayi dogum günleri olan 107 yasindaki Zeliha Körkün ve 106 yasindaki Elif Duman ile birlikte kesti. Baskan Seçer ve Meral Seçer, 2 yas almis kadina madalya hediye etti.

Etkinlik kapsaminda ayrica yas almislar tas ve ahsap boyama, mandala resim boyama, jenga, bileklik atölyesi ve saglik için egzersiz yapti.
Kaynak: İHA