Türkiye'nin Konustugu O Gizemli Magara Bulundu

Bursali ’Otçu Kadir’in kaybolmasi olayinda Türkiye’nin konustugu Uludag’da oldugu bahsedilen gizemli magaraya arama kurtarma ekipleri ulasti. Magara içerisine giren ekipler Otçu Kadir’e ait oldugu düsünülen kiyafetler ile kazma, kürek, levye, çuvallar, ipler ve palanga takimina incelenmek üzere el koydu. Ancak kiyafetlerin çürüme asamasinda oldugu ve 2 yillik olabilecegi ifade ediliyor.

Türkiye'nin Konustugu O Gizemli Magara Bulundu
Bursa’da, sifali bitki toplamak için Uludag’in eteklerine çikan, yakinlarina da bir magarada define oldugunu söyleyen 74 yasindaki Kadir Fidan’dan 22 gündür haber alinamiyor. Yaklasik 55 kisilik arama kurtarma ekibi, her gün belirlenen koordinatlarda Fidan’i bulmak için arama yapiyor.

Bursa’nin Yildirim ilçesi Kaplikaya Mahallesi’nde ’Otçu Kadir’ (74) lakabiyla taninan Kadir Fidan, 22 gün önce saat 08.00 siralarinda, Uludag’in eteklerine sifali bitki toplamaya çikti. Geri dönmeyen Fidan’dan, haber alamayan yakinlari, polise kayip basvurusunda bulundu.

Tüm aramalara ragmen Fidan’a 22 gün boyunca ulasilamadi. Kadir Fidan’i arama çalismalarina bugün de AFAD, JAK, BAKUT, ANDA, Insani Yardim Vakfi ekipleri, Osmangazi Arama Kurtarma, Yildirim Belediyesi Arama Kurtarmanin yer aldigi yaklasik 55 kisiden olusan ekiple devam edildi.

O gizemli magarayi ekipler buldu

Gizemli magara olarak gündeme gelip kayip olayinda tüm Türkiye’nin merak ettigi magarayi arama kurtarma ekipleri bugün buldu. Ancak Kadir Fidan’a ulasilamadi.

Uludag’da uçurumun alt tarafinda sarp kayaliklarla çevrili ormanin içinde kalan magaraya ulasan ekipler 2 ayri girisin oldugunu belirledi. Içeriye giren arama kurtarama ekipleri magara içerisinde bulduklari erkek kiyafetleri ile bir adet kazma, kürek, levye, ip ve palanga takimi ve eski kiyafetlere incelenmek üzere el koydu. Magara içerisinde 22 gündür kayip olan Otçu Kadir lakapli Kadir Fidan’a ait bir bulguya rastlanmazken ekiplerin koordinat çevresinde magaradan asagi kisimlara dogru arama faaliyeti baslattiklari ögrenildi.

Üç iz takip köpeginin de kullanildigi aramalar, magaranin da bulunmasiyla tekrar yogunlasti.

Bölgede yogun ayi popülasyonu var

Valilik ve savcilik koordinasyonunda ekiplerin hummali çalismasi sürerken, kis uykusundan uyanan ve inlerinden çikan ayilarin da arama kurtarma ekipleri için risk olusturdugu, yakin zamanda net bir bulgu edinilmezse arama çalismasina son verilecegi kaydedildi.
Kaynak: İHA