Türkiye Bayram Tatilini Yogun Sicaklikta Geçirecek

Iklim degisikligi ve enerji politikalari üzerinde çalismalar yapan Doç. Dr. Emrah Akyüz, Türkiye’yi Kurban Bayrami tatilinde 30 ile 40 derece arasinda bunaltici sicakligin bekledigini belirtti.

Türkiye Bayram Tatilini Yogun Sicaklikta Geçirecek
Bingöl Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Bölümünde iklim degisikligi ve enerji politikalari üzerine çalismalar yapan Doç. Dr. Emrah Akyüz, Kurban Bayrami’nda Karadeniz’de kismi yagislarin beklendigini ancak diger bölgelerde sicakligin keskin bir sekilde artacagini dile getirdi. Akyüz, özellikle Akdeniz, Ege, Dogu Anadolu ile Güneydogu’da sicakliklarin 30 ile 40 derece arasinda seyredecegini belirterek sunlari ifade etti:

"Türkiye’de özellikle bayram günlerinde sicakligin daha da artacagi tahmin edilmektedir. Akdeniz ve Ege bölgelerinde bu sicakligi daha belirgin bir sekilde hissedecegiz. Eger bayram döneminde Akdeniz Bölgesi’ne ya da Ege Bölgesi’ne gidecek olan vatandaslarimiz varsa yaz turizmi açisindan güzel bir dönemin kendilerini bekledigini söylemek mümkündür. Dogu Anadolu ve Güneydogu Anadolu bölgelerine baktigimizda yine benzer bir tablo ile karsi karsiya kaldigini söylemek mümkündür. Bu dönemde her iki cografyada da sicakliklarin keskin bir sekilde artacagi tahmin edilmektedir. Ortalama olarak Türkiye geneline baktigimizda sicakligin 30 ile 40 derece arasinda degisecegi yani bunaltici sicakliklarin Türkiye’yi bayramda bekledigini söyleyebiliriz. Bu açidan baktigimizda tüm yurttaslarimizin bayramda sicak havalara uygun bir sekilde giyinmeleri ve önlemler almalari gerekmektedir."
Kaynak: İHA