TÜIOSB Kurulusunun 5. Yilini Kutladi

İçel-Tarsus Tarimsal Ürün Isleme Organize Sanayi Bölgesi (TÜIOSB), kurulusunun 5. yilinda, genis katilimli bir resepsiyon düzenledi.

TÜIOSB Kurulusunun 5. Yilini Kutladi
TÜIOSB Baskani ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulusu (OSBÜK) yönetim kurulu üyesi Gül Akyürek Balta’nin ev sahipliginde düzenlenen resepsiyona, İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan, OSBÜK Yönetim Kurulu Baskani Memis Kütükcü, Çukurova Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran, TÜIOSB mütesebbis heyeti ve yönetim kurulu üyeleri, OSBÜK yönetimi, TÜIOSB yatirimcilari, oda ve borsa baskanlari, sanayici ve is adamlari, akademisyenler ve sivil toplum kuruluslari temsilcileri katildi.



"2024’te üretime geçmeyi hedefliyoruz”

Resepsiyonun açilis konusmasini yapan Akyürek Balta, katilimlarindan dolayi tüm konuklara tesekkür ederek, bereketli topraklari ve zengin ürün çesitliligi ile tarimsal üretimin baskenti olan Çukurova’da, Türkiye’nin çok önemli bir vizyon projesini yürüttüklerini söyledi.

Inovatif, teknolojik ve yesil ekonomiye dönük çalismalarin tüm ülkeyi kapsayacagini söyleyen Akyürek Balta, “2018 yilinda Sanayi ve Teknoloji Bakanligimizin onayi ile tüzel kisiligimizi kazandik ve bu 5 yil bizim için hem çok heyecanli hem de dolu dolu geçti. Çevreye ve insana duyarli bir yaklasim ile inovatif girisimlerin ve katma degeri yüksek çalismalarin kümelendigi bir vizyon projesi olarak yola çiktik ve bugüne kadar çok önemli yapi taslarini hayata geçirdik. Arazi düzenleme çalismalarimizi, kalici arsa tahsislerimizi tamamladik. 133 hektarlik genisleme alanimiz için basvurumuzu yaptik. Ne mutlu ki bizlere yeni fabrika insaatlarimiza baslamak için gün sayiyoruz. Hedefimiz 2024 yilinda etap etap altyapimizi tamamlamak ve fabrikalarimizda üretime geçmis olmak" dedi.

Türkiye’de birçok ilke imza atmis bir OSB olduklarini kaydeden Akyürek Balta, "Çukurova Bölgesinin ilk ihtisas organize sanayi bölgesiyiz. Türkiye’nin ’endüstri 4.0’ felsefesine uygun, ilk dijital ve yesil OSB’sini kuruyoruz. Avrupa Yesil Mutabakatina uygun üretimin en önemli merkezlerinden biriyiz. Tamami ihracatçilardan olusan yapimizla, gelecegin pazarlarina yön verecek bir kapasiteyi bünyemizde barindiriyoruz. Akilli teknik alt yapilarin yani sira Ar-Ge Yenilikçilik ve Dijital Dönüsüm Merkezi, Tarim ve Gida Teknolojileri Test Merkezi, Kadin Ortak Girisim Fabrikalari, Dijital Tarim ve Gida Endüstrisi Egitim Kompleksi, Ortak Lojistik Merkezi gibi kuruluslarimizla, hem bölgemizin hem de ülkemizin dönüsümüne hazirlaniyoruz” ifadelerini kullandi.

"100 fabrika 10 bin kisilik istihdam"

100 fabrikayla 10 bin kisiye istihdam imkani saglayacak bir dijital tarim ve gida ekosistemi kurarak, sadece bölgenin degil, ülkenin de kalkinma ve refahina katkida bulunacaklari için gururlu olduklarini kaydeden Akyürek Balta, sözlerini söyle tamamladi: “TÜIOSB olarak dünyayi izlemeye, dünyadaki en gelismis sistemleri, tarim ve gida sektörüne katmaya ve bu yolda var gücümüzle çalismaya devam edecegimizi belirtmek isterim. Sizlerle önümüzdeki yilda, tüm alt ve üst yapilariyla tamamlanmis, ihracatçi yatirim tesislerinin, en gelismis teknolojilerle üretim ve ihracat yaptigi TÜIOSB olarak bulusmayi diliyoruz.”

İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan ise programda yaptigi konusmasinda, “Mütesebbis heyet baskanligini yapmakta oldugumuz TÜIOSB’nin 5. kurulus yil dönümünü kutluyorum. Bu süreçte, Sanayi ve Teknoloji Bakanligimiz basta olmak üzere ilk günden bugüne görev yapan yönetim kuruluna, girisimcilik ruhunu ortaya koyan, katki ve emegi olan herkese tesekkürlerimi ifade ediyorum. Hem ulusal hem de uluslararasi düzeyde basarilariyla, basta İçelimiz olmak üzere, teknolojik donanimi ve çevreyle uyumlu yapilanmasiyla bölgemiz ile ülkemiz için sanayi alaninda ürettikleriyle önemli katkilar saglayacagina inaniyorum” dedi.

TÜIOSB 5. yil kurulus resepsiyonu, pasta kesimi ile tamamlandi.
Kaynak: İHA