Tarim Ve Orman Il Müdürü Saylak, 'Tarim Tüm Paydaslarla Basariya Ulasir'

Tarim Türkiye Ziraat Mühendisleri Odasi Yönetim Kurulu Baskani Baki Remzi Suiçmez, Mugla Il Tarim ve Orman Müdürü Baris Saylak’i makaminda ziyaret etti. Mugla Ziraat Mühendisleri Odasi Baskani Ali Simsek’in de hazir bulundugu toplantida, Mugla’da ve tüm Türkiye’de tarimin kalkinmasi için emek veren ziraat mühendislerinin istihdam, özlük haklari, güvenceli çalisma gibi beklentileri konusunda görüs alisverisinde bulunuldu. Tarim sektörünün sadece ‘Alin teri’ ile degil ‘Akil teri’ ile de güçlü bir kurumsal altyapiya, gelenek ve tecrübeye sahip oldugu dile getirildi.

Tarim Ve Orman Il Müdürü Saylak, 'Tarim Tüm Paydaslarla Basariya Ulasir'
Kamuda ve özel sektörde görev yapan ziraat mühendislerinin tarimsal kalkinmanin en basat unsurlarindan biri oldugunu belirten Mugla Il Tarim ve Orman Müdürü Baris Saylak, “Tarim sektörü tüm bilesenleri, tüm paydaslariyla bir bütündür. Bir parçasi bile eksik kalsa, basariya ulasamayiz. Bu gayretimizin en önemli unsuru, üreticiden ve üretimden yana çalisan, soruna degil çözüme odakli egitimli, liyakatli ziraat insanlaridir” diye konustu.

Mugla’da tarimsal kalkinma hedefine kararli yürüyüsün en önemli paydaslarindan birinin de Ziraat Mühendisleri Odasi oldugunu anlatan kaydeden Saylak, “Gerek kurumumuzda çalisan gerekse özel sektörde ekmeginin pesinde kosan ziraat mühendisleri de tipki diger uzman personelimiz ve üreticilerimiz gibi, tarim sektörünün insan unsurunu olusturmaktadir. Bu anlamda menfaat ve çikar gözetmeden üreticilerimizin hizmetine kosan, emek ve alin teri döken, Mugla tarimina gönül veren, yer ve mesai mefhumu gözetmeden var gücüyle çalisan tüm ziraat mühendisi arkadaslarimiza, siz degerli baskanlarim araciligiyla yürekten tesekkür ediyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum. Biz birlikte büyük ve güçlü bir aileyiz” dedi.

Kaynak: İHA