Tarihi Müzede Ögretmenlere Matematik Söylesisi

Gölcük Belediyesi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü is birliginde düzenlenen "Matematikte Disiplinler Arasi Girisimlerle Tanis Projesi"ne katilan ögretmenlerin, "Etno Matematik" konulu söylesisine, Örcün Ali Vasfi Izmidî Hüsn-i Hat Müzesi ev sahipligi yapti.

Tarihi Müzede Ögretmenlere Matematik Söylesisi
Gölcük Belediyesi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü is birliginde hayata geçirilen “Matematikte Disiplinler Arasi Girisimlerle Tanis Projesi, Türkiye’nin 15 farkli ilinden gelen ögretmenleri bilgilendirmeye devam ediyor. Etkinlik çerçevesinde projeye katilan 30 matematik ögretmeni, Örcün Ali Vasfi Izmidî Hüsn-i Hat Müzesi’nde düzenlenen "Etno Matematik" konulu söyleside bir araya geldi. Dr. Ögretim Üyesi Ayse Arzu Ari, tarihi müzenin dokusundan örnekler vererek ögretmenleri etno matematik ve modelleme konusunda bilgilendirdi.

Projeye katilan ögretmenler, disiplinler arasi ögretim yöntemini kullanarak okullarinda, ögrencilere matematigi sevdirmek, matematige olan ilgiyi artirmak için etkinlikler yapilacak. Proje ile ögrenciler matematik konusunda daha basarili ve özgüvenli bireyler olarak yetisecekler.

Etkinlik sirasinda Gölcük Belediyesi tarafindan Osmanli yadigari hamamin yeniden ihya edilmesi ile olusturulan Örcün Ali Vasfi Izmidî Hüsn-i Hat Müzesi hakkinda ögretmenlere bilgiler de verildi.

Müzeyi gezen ögretmenler, eserleri inceledi.
Kaynak: İHA