Sahilde Atli Devriye Basladi Açiklamasi Tekirdag Sahilleri Atlara Emanet

Tekirdag sahillerinde jandarma atli timi göreve basladi. Tekirdag sahilleri yaz ayi boyunca Heybet ve Kafkas’a emanet.

Sahilde Atli Devriye Basladi Açiklamasi Tekirdag Sahilleri Atlara Emanet
Nevsehir Jandarma At/Köpek Egitim Merkezi Komutanligindan (JAKEM) Tekirdag’da gelen Jandarma Atli Timi sahillerinde devriye görevine basladi.

Heybet ve Kafkas isimli atlar ile göreve baslayan Jandarma Timi, ilk devriyesini Marmaraereglisi ilçesi Sultanköy Sahilinde atti. Atlar, yaz aylari boyunca Il Jandarma Komutanligi sorumluluk alanindaki sahillerde vatandaslarin güvenligini saglayacak. Atli devriye faaliyeti, dron ile havadan da görüntülendi.

Sahile gelerek devriye faaliyetini yakindan inceleyen Marmaraereglisi Kaymakami Gökhan Gürbüzerol gazetecilere açiklamalarda bulunarak, "Tekirdag ilimiz için ilk defa gerçeklesen bir uygulama. Tabi ki turizmin baskenti dedigimiz Antalya ilimizde jandarmamizin bu atli birlikleri devamli suretle bulunuyordu. O yörede yasayan vatandaslarimiz, bunlari orada görmüslerdir. Çok memnun oldugumuz, vatandaslarimizin da memnun olacagi bir uygulama. Tekirdag ilimizde de baslamis olmasi son derece memnuniyet verici. Halkimiz, jandarma atli birliklerimizin nezaretinde tatillerini, yüzme faaliyetlerini gerçeklestireceklerdir" dedi.

Sahilde denize giren vatandaslarda jandarma atli timine yogun ilgi göstererek devriye atan atlarla bol bol fotograf çekilmeye çalisti.
Kaynak: İHA