Pendik'te Karsi Yöne Firlayan Cip Ile IETT Otobüsü Çarpisti Açiklamasi 4 Yarali

Pendik’te kontrolden çikan cip karsi yöne geçerek seyir halindeki IETT otobüsü ile çarpisti. Çarpismanin etkisiyle kontrolden çikan otobüs de kaldirimda bulunan bir agaca çarparak durdu. IETT otobüs soförü ile 3 yolcu yaralandi. Cipin sürücüsü ile yaninda bulunan kisi ise olay yerinden kosarak kaçti.

Pendik'te Karsi Yöne Firlayan Cip Ile IETT Otobüsü Çarpisti Açiklamasi 4 Yarali


Kaza, Pendik’te Sapanbaglari Mahallesi Yunus Caddesi üzerinde saat 09.30 siralarinda meydana geldi. Iddiaya göre sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettigi BMW markali 34 KF 8650 plakali lüks cip refüjü asarak yolun karsi yönüne geçti. Süratle ilerleyen cip, yolda seyir halinde olan G. Y. kontrolündeki 34 TP 5938 plakali IETT otobüsü ile çarpisarak savruldu. Cipin çarpmasiyla savrulan otobüs de kaldirimdaki bir agaca çarparak durdu. Otobüsün ön cami adeta tuzla buz olurken cipte de büyük maddi hasar meydana geldi. Otobüs soför G.Y. ile A.P., A.G., B.A.E. isimli yolcular yaralandi. Cipin sürücüsü ile yaninda bulunan sahis ise cipi olay yerinden birakip kosarak kaçti. Yaralilar, olay yerine sevk edilen ambulans ile hastaneye kaldirildi. Polis ekipleri de olaya iliskin çalisma baslatti.

Otobüsteki yolculardan Tülay Ates, “Arkada oturuyordum. Araba bir anda agaca çarpti ama felaketti. Önüne hizla araba geçince soför ister istemez hakimiyetini kaybetti agaca vurdu. Biz de o sokla disari çiktik. Otobüs çok dolu degildi. Bende hafif agri var” dedi.



Cavit Karatas, “Kartal metro hattina KM34 seferi ile gelirken, seyir halindeydik soförümüz o ana kadar dikkatliydi olumsuzluk yasatmadi. Bir anda karsi istikametten yüksek süratle gelen cipi gördüm. Soförümüzün manevra yapmasiyla kurtararak ancak bu sekilde darbe aldik. Bu kisiler ya ehliyetsizdi ya da emniyet güçlerinden kaçar haldeler” dedi.

Kaynak: İHA