Muratpasa'da 'Bahçede Yasam Var' Etkinligi

Muratpasa Belediyesi’nin çevre sorunlari, iklim krizi, tüketim aliskanliklari gibi basliklarda devam edecek söylesi ve atölye dizisi Bahçede Yasam Var etkinliklerinin ilkinde gündem atiksiz mutfak oldu. Etkinlikte mutfakta israfi engellemek için buzdolabinin üzerine yapiskan notlarla biten gidalari not almanin iyi bir adim olacagi anlatildi.

Muratpasa'da 'Bahçede Yasam Var' Etkinligi
Söylesi ve atölye, Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü’nün Demircikara Mahallesi’nde bulunan yesillikler içindeki bahçesinde gerçeklesti. “Atiksiz yasam atiksiz mutfakla baslar” sloganiyla düzenlenen Bahçede Yasam Var etkinliklerinin ilki Ekolojik Yasam Dernegi Hareketi Dernegi kurucu baskani Meziyet Avci tarafindan gerçeklestirildi.

Avci, planli alisveris, dogru saklama, mevcudu degerlendirme, geri dönüstürme pratikleri, ev tipi kompost yapma üzerine konustu.

Avci, mutfakta israfi engellemek için buzdolabinin üzerine yapiskan notlarla biten gidalari not almanin iyi bir adim olacagi anlatildi.

Muratpasa Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürü Ceren Sahin, Bahçede Yasam Var etkinlikleriyle çevre ile alakali sorunlari olusturan küçük olaylar karsisinda bireysel olarak neler yapilabilecegini ortaya koymayi hedeflediklerini söyledi.

Evde sirke üretmek, dis macunu yapmak, atiksiz mutfaga geçmenin bu çerçevede atilabilecek adimlar oldugunu belirten Sahin, “Israf biliyorsunuz çok önemli. Hem ekonomik olarak mutfaga katkida bulunmak hem de çevreyi korumak adina önemli. Komsularimizi periyodik olarak düzenleyecegimiz atölye etkinliklerimize davet ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA