Mentese Devlet Hastanesi'nin Ilk Ikiz Çocuklari Dünyaya Geldi

Mentese Devlet Hastanesi’nde ilk kez normal dogum ile ikiz bebek dünyaya getirildi.

Mentese Devlet Hastanesi'nin Ilk Ikiz Çocuklari Dünyaya Geldi


Mentese Devlet Hastanesi’nde bir ilk yasandi. Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Op. Dr. Gonca Balli tarafindan ikiz çocuklarina gebe anne D.N.’nin, normal dogum uygulanarak iki bebegini de saglikla kucagina almasi saglandi. Operasyon hakkinda bilgiler veren Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Op. Dr. Gonca Balli; “Risk faktörleri dolayisiyla genellikle sezaryen dogum yapilan ikiz gebeliklerde hasta doktor uyumu, ebe destegi, yakin takibin saglanmasi ve gebenin takibini gerçeklestiren kadin hastaliklari ve dogum uzmani tarafindan uygun görülmesi halinde normal vajinal dogum da gerçeklestirilebilmektedir. Dogum yönteminin belirlenmesinde bebeklerin durus sekilleri çok önemli" dedi.



Ikiz bebeklerin dogum kanalina sirasiyla girdigini ifade eden Dr. Balli, iki bebegin de bas önde pozisyonda olmasinin normal dogum için en uygun durum oldugunu, öndeki bebegin kanala ters sekilde girmesi halinde ise genellikle normal dogum tercih edilmedigini ifade etti.



Hastane yönetimi, anne ve bebekleri odalarinda ziyaret ederek geçmis olsun dileklerini iletti. Anne ve her iki bebek dogumdan 24 saat sonra taburcu olurken, Mentese Devlet Hastanesi’nde ilk ikiz bebek dünyaya getirildi.

Kaynak: İHA