'Kukla' Operasyonunda Odunluga Saklanan Silahlar Ele Geçirildi

Emniyet Genel Müdürlügü (EGM) Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Baskanligi tarafindan organize suç örgütlerine yönelik aralarinda Erzincan’in da bulundugu 31 ilde ‘Kukla’ adi verilen operasyon gerçeklestirildi. Eszamanli operasyonlarda Erzincan’da 11 süpheli yakalandi, 4 süpheli gözaltina alindi ve çok sayida silah ele geçirildi.

'Kukla' Operasyonunda Odunluga Saklanan Silahlar Ele Geçirildi
EGM Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Baskanligi tarafindan organize suç örgütleri ile mücadele çalismalarina devam ediyor. Bu çerçevede toplum üzerinde baski, cebir, tehdit ve siddet yöntemlerini kullanarak, kendilerini devletin erklerinden üstün göstermeye çalisan 15 mafya tipi organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temini saglayan 31 suç grubuna yönelik bugün ‘Kukla’ kod adli es zamanli planli operasyon gerçeklestirildi.

Erzincan’daki ‘Kukla’ operasyonunda ise odunlugun içerisinde odunlarin altlarinda silah ve suç aleti ele geçirildi.

Erzincan Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerince de, Üzümlü, Kemah ve merkezde tespit edilen 12 ayri adreste gerçeklestirilen operasyonlar dahilinde yapilan aramalarda 3 adet ruhsatsiz tabanca ile sarjörleri, 5 adet ruhsatsiz kurusiki tabanca, 5 adet ruhsatsiz av tüfegi, 3 adet kesici-delici alet, 3 adet bos tabanca sarjörü, çok sayida fisek, yivsiz av tüfegi fisegi ve silah tamirinde kullanilan malzemeler ele geçirildi.

Operasyonlarda yakalanan 11 süpheliden 4’ü gözaltina alinirken emniyette ki islemleri sürüyor.

Öte yandan Türkiye genelinde gerçeklestirilen operasyonlar çerçevesinde yapilan aramalarda 354 adet tabanca, 7 adet uzun namlulu silah, 93 adet tüfek, 10 bin 45 adet fisek, 28 adet kesici/delici alet geçirildi. Ayrica operasyonda çok sayida silah parçasi ve silah yapiminda kullanildigi degerlendirilen malzemeler, 4 adet balistik yelek, çok miktarda sentetik hap, sentetik ecza, esrar, metamfetamin ile çok sayida çek ve senet ele geçirildi.
Kaynak: İHA