Küçükçekmece'de Kurban Bayrami Hazirliklari Hiz Kazandi

Küçükçekmece Belediyesi, Kurban Bayrami’na sayili günler kala ilçe genelinde vatandaslarin saglikli, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirebilmeleri için çalismalarini hizlandirdi. Belediye ekipleri, temizlikten, ilaçlamaya, denetimden, dezenfeksiyona pek çok alanda 7/24 bayram mesaisi yapacak.

Küçükçekmece'de Kurban Bayrami Hazirliklari Hiz Kazandi
Bayram öncesi her birimiyle sahada olan Küçükçekmece Belediyesi’nin Zabita Müdürlügü ekipleri, is yerlerine yönelik rutin denetimlerini siklastirdi. Özellikle tatli, kuruyemis ve sekerleme satisi yapan is yerlerinde hijyen, is yeri açma ve çalisma ruhsati, fiyat etiketi ve ürün son kullanma tarihi konularinda kontrol gerçeklestiren ekipler, ilçe genelinde denetimlerine devam ediyor.

Ibadethaneler temizleniyor, mezarliklar ziyarete hazir hale getiriliyor

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü ekipleri, Küçükçekmece’nin cadde ve sokaklarinda tazyikli su ile temizlik çalismalarini sürdürürken, ilçe genelinde çöp konteynerleri de yikama ve dezenfekte araçlariyla temizlenerek, bakimlari yapiliyor. Cami ve cemevlerinde yil boyunca rutin olarak sürdürülen temizlik çalismalarini bayram öncesi yogunlastiran Küçükçekmece Belediyesi, ibadethanelerde iç ve dis olmak üzere hummali bir temizlik ve hijyen çalismasi gerçeklestiriyor.

Sehit yakinlarina kabir ziyareti için ücretsiz servis hizmeti

Ekipler, vatandaslarin arife ve bayram günleri yapacaklari kabir ziyaretlerini daha temiz bir ortamda gerçeklestirebilmesi için çevre düzenlemesi yaparak mezarliklari ziyaretlere hazir hale getiriyor. Küçükçekmece Belediyesi, bayram öncesi Arife gününde sehit ailelerinin mezarlik ziyaretlerini zahmetsizce yapabilmelerini saglamak için ücretsiz servis hizmeti sunacak.

Saha ekibinden 65 yas üstü vatandaslara ziyaret

Küçükçekmece Belediyesi Saha ekibi, 65 yas üstü vatandaslari ziyaret ederek bayram öncesi istek, talep ve sikâyetlerini dinliyor. Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü ekipleri ise evde bakim hizmetiyle 65 yas üstü yasli ve bakima ihtiyaci olan, özel ihtiyaçlari dolayisiyla gündelik ihtiyaçlarini yerine getiremeyen ilçe sakinlerine de kisisel bakim ve kuaförlügün yani sira ev temizligi, küçük onarim, tamirat, tadilat destegi veriyor.

Kurban kesim yerlerinde ilaçlama çalismasi yapilacak

Kurban Bayrami süresince belirtilen kurban kesim yerlerinde Veteriner Isleri Müdürlügü ekipleri, ilaçlama ve dezenfeksiyon çalismasi gerçeklestirecek. Kurbanliklarin alana alinmasindan itibaren baslayacak ilaçlama ve dezenfeksiyon çalismasi, Kurban Bayrami sonuna kadar her gün devam edecek.

Vatandaslar Kurban Bayrami boyunca, her türlü talep ve sikâyetleri için Küçükçekmece Belediyesi’ni 444 4 360 numarali telefondan arayabilecek.
Kaynak: İHA