Koçarli'da Hayirseverlerin Bagisladigi Arsada Cami Yapimina Baslandi

Aydin’in Koçarli ilçesinde hayirsever vatandaslar tarafindan cami yaptirilmasi amaciyla Koçarli Belediyesi’ne bagislanan arsa da insaat çalismalari basladi.

Koçarli'da Hayirseverlerin Bagisladigi Arsada Cami Yapimina Baslandi


Çalismalari yerinde inceleyerek cami projesi hakkinda gerekli talimatlari veren Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan, yapilacak olan caminin belediye ve kamu kaynaklari kullanilmadan tamamen hayirseverler tarafindan yapilacagini ve ilçede ilk defa iki minareli bir cami yapilarak vatandasin hizmetine sunulacagini söyledi.



Koçarli Gündogan Mahallesi sinirlari içerisinde bulunan ilçe girisinde camiinin olmamasindan dolayi arsasini cami yapilmasi için bagislamak isteyen hayirsever vatandaslara örnek davranislari karsisinda tesekkür eden Baskan Kaplan, “Yapilan bagis ilçemiz için büyük bir hayir ve örnek bir davranistir. Bagislanan arsaya güzel bir cami yapilmasi için gerekli çalismalara basladik. Bu bölgede önemli bir eksik olan vatandaslarin ibadet ve dini inançlari yerine getirebilmesi için bir cami talebi vardi. Bölgemizde de hayirseverler tarafindan bagislanan, imar ile genisletilen alanda cami insasi ve daha sonraki dönem içerisinde de müftülük kompleksini de buraya almayi düsünüyoruz. 1315 Metrekarelik alan içerisinde 190 metrekaresi cami olmak üzere sadirvan, tuvalet, bahçe ve müstemilatlari ile beraber 2 minareli çok güzel bir cami olacak. Ilçemizde ilk defa, iki minareli bir cami yapilacak ve bölge halkinin ibadetine sunulacak. Bu camimizin sadece alan tahsisi ve düzenleme kisminda belediyemiz görev alacak. Ondan sonraki süreç içerinde de belediyemizin ve kamu kaynaklari kullanilmadan hayirseverler tarafindan yapilacak. Sahsim adina aile olarak bizlerde bir katki sunacagiz. Hayirsever vatandaslarimiza tesekkür ediyorum. Amacimiz ve gayemiz bu güzel eseri insallah en kisa sürece vatandaslarimizin hizmetine kazandirmaktir” diye konustu.

Kaynak: İHA