Karacakurt Türkmen Köyleri, Toylarini Ahilik Kutlamalariyla Birlestirmek Istiyor

Karacakurt Türkmen Köyleri Dernegi Baskani Serdar Günes, toylarini Ahilik kutlamalariyla birlestirmek istediklerini kaydetti.

Karacakurt Türkmen Köyleri, Toylarini Ahilik Kutlamalariyla Birlestirmek Istiyor


Karacakurt Türkmenlerinin soy agacini çikardiklarini ifade eden Dernek Baskani Serdar Günes, yanlis bilinen kavramlari da düzelterek kardeslik ruhunu Ahi Sehri Kirsehir’de asilayacaklarini söyledi.

Günes, "Karacakurt Türkmenlerinin soy seceresi Oguzhan (Türkmen), Bozoklar, Yildizhan, Beydili, Karacakurt seklindedir. Türkmen Obasi köyleri de toplamda 81 köyü içerisine alir" dedi.



Kuruldugu günden bu yana 6 kez Türkmen Toy’u gerçeklestirdiklerini aktaran Günes, "Sölenlerle birlikte konferanslarla da bilgilendirme faaliyetlerini üstleniyoruz. Ana amacimiz bakanliklar boyutuyla birlikte Karacakurt Türkmenleri toylarini Ahilik kutlamalariyla birlestirerek ulusal ve uluslararasi platformlara tasimaktir. Türkmen kültürünün yasamasi adina çalismalarimizi araliksiz sürdürüyoruz. Kirsehir’de net olarak bilinmesini istedigimiz sey ise hiçbir siyasi teskilatlanmayla baglanti içerisinde degiliz" diye konustu.

Kaynak: İHA