Kahramanmaras'ta Ak Pelikanlar Görsel Sölen Olusturdu

Su kaynaklari yönünden oldukça zengin olan Kahramanmaras’ta ak pelikanlar görüntülendi. Kuslarin uçuslari görsel sölen olusturdu.

Kahramanmaras'ta Ak Pelikanlar Görsel Sölen Olusturdu
Su kaynaklari yönünden zengin olan Kahramanmaras, çesitli kuslara da ev sahipligi yapiyor. Yilin her döneminde farkli türlerden kuslarin geçis bölgesi üzerinde yer alan sehirde, bu kez de ak pelikanlar görüntülendi. Kilometrelerce uzakliktan göç eden yüzlerce ak pelikan, Imran Kiliç köprüsü mevkiinde bulundan sulak alanda banyo yapti, daha sonra uçarken siyah kanat telekleri ile gövdeleri ile kontrast görüntüler ortaya çikardi.

Yüzlerce ak pelikani görüntüleyen Selçuk Kusçu, "Sehrimizin dogal güzelliklerini yillarca fotografladim, son zamanlarda ise kus gözlemlerine agirlik vererek sehrimizi sosyal medya üzerinden de tanitmaya çalisiyorum. Doga her an bizlere güzellikler sunuyor. Sehrimizde de bu tür güzellikler oldukça fazla ve bunlari gözlemlemek, özellikle doga ve canlilar konularinda farkindalik olusturmak gerekmektedir. Son olarak gözlem yapmak üzere gittigim Önsen yolu üzerinde bulunan Imran Kiliç Köprüsü civarinda sürü halinde ak pelikanlari görünce heyecanlandim ve birkaç defa onlari takip etmek amaciyla alana ugradim. Tahminimce bir süre alanda kaldiktan sonra baska bölgelere göç edeceklerdir, umarim epey bir süre sehrimizde bulunurlar. Vatandaslarimizin çocuklarini alip o bölgeye hem o kuslari, hem diger su kuslarini izlemeye davet ediyorum. Gelecegimizin teminati olan çocuklarimiza yönelik doga ve kus sevgisini asilamak için de ilerleyen zamanlarda bazi sunumlar yapmayi düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA