Iç Sularda Av Yasagi Sona Erdi

Bilecik Il Tarim ve Orman Müdürü Necmettin Yoldas, kent genelindeki iç sularda bir süredir devam eden genel av yasaginin sona erdigini duyurdu.

Iç Sularda Av Yasagi Sona Erdi
Müdür Yoldas, su ürünleri avciliginin ekonomik ve sürdürülebilir bir sekilde gerçeklesebilmesi için vatandaslarin ‘5/2 numarali Amatör Amaçli Su Ürünleri Avciligini Düzenleyen Teblig’de yer alan kurallara titizlikle uymasi gerektigini vurgulayarak denetimle görevli kamu personeline kontroller sirasinda yardimci olmanin da önemli oldugunu belirtti.

Amatör balikçilikta yasaklanmis olan av araçlarinin kullanilmamasi, sazangiller için kisi basina 5 adet olan olta sayisinin asilmamasi, 5/2 numarali amatör tebligde belirtilen boy ve sayi limitlerine uyulmasi ve amatör balikçilik faaliyetleri esnasinda çevreye saygili olunmasi gerektigini ifade eden Yoldas, “Bu kurallara uyulmasi, ilimiz ve ülkemiz kaynaklarinin gelecek nesillere saglikli bir sekilde aktarilabilmesi için elzemdir. 16 Haziran itibariyle ilimiz iç su av yasagi kalkacak kaynaklarin korunmasi amaciyla il ve ilçe müdürlüklerinin kontrol ve denetimleri daha da artacak. Müdürlügümüz su ürünleri kontrol görevlileri tarafindan göl, gölet ve akarsularda gerçeklestirilecek olan denetimlerle, mevzuata aykiri su ürünleri avciligi yapan balikçilara yasal islem uygulanacak. Son olarak, Ilimiz sinirlari içerisinde yer alan Selöz Göleti’nde avlanmanin tamamen yasaktir” dedi.

Kaynak: İHA