Gemlik'te Kent Bostani Için Çalismalar Basladi

Gemlik Belediyesi, tarimi tabana yayma anlayisla yaptigi çalismalara bir yenisini daha ekledi. Gemlik eski mezbahasi yaninda bulunan fidanlik alanina Gemlik Kent Bostani yapan Gemlik Belediyesi bu sayede ilçede yasayan ve topraktan uzak kalan ögrencileri toprakla bulusturacak. Belediyenin eski mezbahane yaninda kuracagi kent bostaniyla, toprakla bulusmaktan mahrum kalan çocuklara tarim uygulamalarini ögretecek ve organik tarim hakkinda bilgi sahibi olmalarini saglayacak. Gemlik Belediye Baskani Mehmet Ugur Sertaslan, “Her geçen gün tarim üretiminin düstügü ülkemizde çocuklarimiza topragi sevdirecegiz” dedi.

Gemlik'te Kent Bostani Için Çalismalar Basladi
Yapim çalismalarinin basladigi ve toplamda bin 500 metrekare arazi içerisinde yaklasik 40 farkli bölümün bulunacagi Gemlik Belediyesi Kent Bostani, ulasim konusunda sunacagi kolaylik ile diger kent bostanlarindan farkini simdiden gösteriyor.

Baskan Sertaslan , “Ögrencilerimize organik tarim yapma imkâni saglayacagiz”

Kent Bostani yapim isi ile ilgili konusan Gemlik Belediye Baskani Mehmet Ugur Sertaslan, bunun Gemlik için bir ilk oldugunu ifade etti.

Organik tarimin Gemlik’te her yastan vatandasa ulasmasi için çalisma yaptiklarini belirtirken, “Kent bostanlari toprakla ugrasmak isteyen fakat arazisi olmayan okullarimizin organik tarim yapmasina katki sunacak. Daha önce fidanlik olarak kullandigimiz bu alanda yaptigimiz düzenleme ile ögrencilerimize organik tarim yapma imkani saglayacagiz. Kent Bostani olarak çalismalarina basladigimiz bu alan ulasim konusunda sundugu kolayliklarla diger kent bostanlarindan daha avantajli bir durumda” dedi.

“Tarima katkilarimiz devam edecek”

Baskan Sertaslan, Gemlik Belediyesi’nin tarima sundugu katkilarla öncü belediye oldugunu vurgularken, “Göreve geldigimizden bu yana zeytinin baskenti olan Gemlik’imizde çiftçimizin hayatini kolaylastiracak adimlar attik. Bursa’nin ilk analiz laboratuvarini kurduk. Köylerimizde yeni sulama havuzlari insa ediyoruz. Dolu felaketinde üreticimizin yaninda olduk. Onlarin magduriyetini gidermek için mahsullerini piyasanin iki kati fiyatina aldik. Kendi markamizi kurarak Gemlik zeytininin marka degerinde katkida bulunduk. Düzenli olarak arazi yollarimizda tesfiye çalismasi gerçeklestiriyoruz. Her yil yüzbinlerce organik fide dagitimi gerçeklestiriyoruz. Tarima ve çiftçilerimize sundugumuz katkilarimiz sürecek. Çiftçimizi kalkindirmak için çalismalarimiza devam ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA