Erzurum'da 58 Kuran Kursu Ögrencisi Icazet Merasiminde Belgelerini Aldilar

Erzurum Oltu Alaettin Erkek Kuran Kursu ve Rahime Ana Kiz Kuran Kursunda iki yildir kurani kerim ögrenimi gören 58 ögrenciye Oltu Efkan Ala Kültür merkezinde büyük bir katilimla icazet merasimi düzenlendi.

Erzurum'da 58 Kuran Kursu Ögrencisi Icazet Merasiminde Belgelerini Aldilar
Erzurum Büyüksehir Belediyesi Mehter takimi ile Oltu Alaettin Erkek Kuran Kursundan 27 ögrenci Oltu Aslan Pasa Camii önünden Efkan Ala Kültür merkezine yürüyerek gittiler. Caddeden Oltulularin sevgi gösterileri arasinda yürüyen ögrenciler basarilarinin mutlulugunu yasadilar.

Program Oltu Efkan Alla Kültür Merkezinde gerçeklestirildi.

Hafiz ve Hafizelerin salona davetinin ardinda Kurani Kerim Tilaveti ile tören basladi.

Açilis konusmasini Oltu Ilçe Müftüsü Sinan Cansever yapti. Erzurum Il Müftüsü Dr. Rüstem Can selamlama konusmasi yapti. Il Müftüsü Can “Hafizlik Allah’in yeryüzünde bir insana verebilecegi en büyük nimettir” dedi.

Oltu Ilçe Kaymakami Cevdet Bakkal kuran kursu ögrencilerine ve salonu dolduran Oltululara bir konusma yapti. Kaymakam Bakkal “Hafizlar, Kur’an âsigi insanlardir. Onlarin gönülleri Kur’an’la cilalanmistir; nazarlari Kur’an’in nuruyla keskinlesmistir. Hafizlar, zihinlerini ilahî kelamla süslerler. Her hayrin basi olan besmele, onlarin altin anahtaridir. Kur’an sarayindan içeri, ancak o altin anahtarla girilir” dedi.

Reisul Kurra vekili Salih Akyüz Hafizlarin icazet merasiminin ardinda dua edildi. Daha sonra Protokol tarafindan ögrencilerine belgeleri ve ödülleri verildi ardindan ögrencilerin hafiz olmalarinda büyük emekleri olan Kuran Kursu Ögretmenlerine Ilçe Kaymakami Cevdet Bakkal plaket verdi.

Törene Oltu Kaymakami Cevdet Bakkal, Oltu Belediye Baskani Necmettin Tasçi, Bassavci Mustafa Küçük Bekir, Oltu Agir ceza Baskani Ugur Han, Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi Islami Ilimler Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Agirman, Oltu Beseri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Cavit Yesilyurt, Erzurum Il Müftüsü Dr. Rüstem Can ,Oltu Halk Egitim Merkezi müdürü Ömer Zengin, Oltu Ilçe Müftüsü Sinan Cansever, çevre ilçelerin müftüleri, siyasi parti ilçe baskanlari ve is adamlari katildi.

Kaynak: İHA