Elleri Ve Ayaklari Bagli Olarak Ormanlik Alanda Ölü Bulunmustu Açiklamasi Saniklar Hakim Karsisina Çikti

Sancaktepe’de elleri ve ayaklari külotlu çorapla bagli sekilde ölü olarak bulunan Semih Sevim cinayetine iliskin eski sevgilisi oldugu öne sürülen Seçil Çiftçi ile cesedi birlikte ormanlik alana biraktigi iddia edilen babasi Cemal Çiftçi hakim karsisina çikti. Durusmada Seçil Çiftçi, "Orada bir ölüm olacakti ya o ya da ben’’ derken, baba Cemal Çiftçi, "Babalik duygularima yenik düstüm’’ dedi. Mahkeme, Cemal Çiftçi’nin tahliyesine karar verdi.

Sancaktepe’de 1 Ocak 2023’de elleri ve ayaklari külotlu çorapla bagli sekilde ölü olarak bulunan Semih Sevim cinayetine iliskin eski sevgilisi oldugu iddia edilen Seçil Çiftçi ile babasi Cemal Çiftçi’nin yargilanmasina baslandi. Istanbul 19. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada tutuklu saniklar Seçil Çiftçi ile Cemal Çiftçi, taraflarin avukatlari ile birlikte hazir bulundu. Maktul Semih Sevim’in aile fertleri de müsteki sifatiyla mahkemeye katildilar.

Durusmada savunmasini yapan sanik Seçil Çiftçi, maktul Semih Sevim ile 2018’de sosyal medya üzerinden tanistigini söyleyerek, "Ben kendisine hiç bir zaman aramizda gönül bagi olamayacagini söyledim. Bu sekilde menfaate dayali karsilikli görüsmelerimiz oldu. Daha sonra kendimden uzaklastiramadim. Pesimi birakmadi tehdit, taciz ve hakaretlerine devam etti. Otel odasinda bir kere sarhosken benim uygunsuz fotograflarimi çekti. Bunlar ile beni tehdit etti, aile fertlerime atti. Kendisini defalarca sikayet ettim. Ne yaptiysam bundan kurtulamadim. Düsmedi yakamdan’’ dedi.



"Orada bir ölüm olacakti ya o ya da ben"

Sanik Çiftçi savunmasinin devaminda Olay günü annesi ve babasinin Tekirdag’dan Istanbul’a geldigini belirterek, "Önceki gece arkadasimda kalmistim. Babam arayinca hemen çiktim. Arabada onlarla bulustum. Ev daginik oldugu için ben önden gideyim diyerek arabadan indim eve gittim. Hala beni aramaya devam ediyordu. Son kez görüsmek için yalvardi. Ailemle karsilasmasini istemedigim için kabul ettim. Ben bu insanin ailemle karsilasmasini hiç bir zaman istemedim. Disari çikmak için kapiyi açtigimda tam karsimdaydi. 3-5 dakikayi geçmedi kapimda belirmesi. Evime girmesine rizam asla yoktu. Zorla içeri girdi. Saçimdan sürükleyerek beni içeri dogru çekti. O insandan gerçekten korktum, bir sey yapabileceginden o kadar emindim ki’’ seklinde konustu.

Daha sonra aglayarak savunmasina devam eden Çiftçi, "10-12 dakika boyunca ciddi bir bogusma yasadik onunla. Sag tarafinda biçak vardi. Onu çikarmaya çalisirken sopayla vurdum. Biçak hala elindeydi. Ben de vurmaya devam ettim. Darbe aliyor ama durmuyordu. Orada bir ölüm olacakti ya o ya da ben’’ diye konustu.



"Babami ikna etmek için kendimi öldürürüm dedim"

Bogusma esnasinda külotlu çorabinin eline geçtigini söyleyen sanik Çiftçi, ‘’Ben daginik insanim, orda kilotlu çoraplarim ve esyalarim vardi. Tek amacim kollarini baglayip oradan kaçmakti. Çorap ne ara boynuna gitti ne ara nefessiz kaldi bilmiyorum. Hatta ben ilk basta rol yapiyor sandim. Öldügünü sonradan anladim. O sirada annemler gelmemisti, gelmek üzereydiler. Eve geldiklerinde annemi kiyafet odama götürdüm ve ‘sen kiyafetleri topla dedim’. Babami yatak odasina götürdüm. Babam daha sonra maktulü görünce polisi aramak istedi. Telefonu elinden alarak engel oldum. Babami ikna etmek için kendimi öldürürüm dedim. Polisi aramak için çok çabaladi ama ben tehdit edince arayamadi. Sonrasinda arabayi getirmek için asagi indi babam. Ben de Semih’i battaniyeye sardim. Ayaklari disari sarkinca bogdugum kilotlu çorapla ayaklarini bagladim. Battaniyeyi bohça gibi yapip arabanin bagajina koyduk. Annemi de alarak yola çiktik. Bagajda cesetle Sisli’de dolasmaya basladik. Nereye atacagimizi bilemedik. Internete, ‘Ormanlik alan’ yazip arattim. Çikan en yakin yere giderken, gördügüm bir yere cesedi attik’’ ifadelerini kullandi.

"Babalik duygularima yenik düstüm"

Sanik Cemal Çiftçi ise savunmasinda, "Kizim bana ‘baba bunu götürüp bir yere atalim’ dedi.

Ben de Istanbul’u bilmedigimi, nasil atacagimizi sordum. Babalik duygularima yenik düstüm çünkü beni, kendisini öldürmekle tehdit etmisti. Internetten ormanlik alan diye aratti, bir mesire alani çikti. Oraya aracimizla gittik ve oraya cesedi biraktik. Keske bunlari yapmasaydim’’ diye konustu.

Maktul Semih Sevim’in abisi müsteki Fatih Sevim, "Seçil bunu tek basina yapmis olamaz. Semih’in vücudundaki neredeyse bütün kemikleri kirilmis. Seçil’in bunlari tek basina yapmasi imkansiz. Kardesimi planlayarak kasten öldürdü’’ dedi.

Durusmada tanik olarak dinlenen Yusuf Y., "Takintili biriyle davalik oldugunu söyledi.

Ertesi gün ben isten geldigimde Seçil sizmisti. Telefonu çaliyordu. Babasinin aradigini söyleyince kalkip toparlandi. Çikarken ise ‘o saplantilinin .. koyacagiz’ diyerek evden çikti’’ diye konustu.



Baba tahliye edildi

Ara kararini açiklayan mahkeme, sanik Cemal Sevim’in tahliyesine karar verirken, sanik Seçil Çiftçi’nin ise tutukluluk halinin devamina hükmederek durusmayi erteledi.

"Seni böyle bir seye karistirdigim için özür dilerim babacigim"

Durusmanin ardindan sanik Seçil Çiftçi, aglayarak babasina sarilmak istedi. Babasina ‘seni böyle bir seye karistirdigim için özür dilerim babacigim’ ifadelerini kullandi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’nca hazirlanan iddianamede, süpheliler Cemal Çiftçi ile Seçil Çiftçi’nin ayri ayri ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.
Kaynak: İHA