DEÜ'nün Gida Laboratuvari Sektöre Isik Tutuyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), toplum sagliginin korunmasina yönelik faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. DEÜ tarafindan Efes Meslek Yüksekokulunda düzenlenen Gida Laboratuvari Degerlendirme Toplantisinda, gida sektöründeki son gelismeler ve yüksekokulun Gida Isleme Bölümü bünyesindeki Efes Gida Laboratuvarinin çalismalari masaya yatirildi. Toplantida konusan DEÜ Efes Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Zeynel Bakici, “Gida isletmelerinin üretim, arastirma ve gelistirme ihtiyaçlarini karsilayan laboratuvarimiz, detayli analizleriyle gida ihracatçilarina da destek olmayi sürdürüyor” dedi.

DEÜ'nün Gida Laboratuvari Sektöre Isik Tutuyor
Türkiye’nin saygin bilim kurumlarindan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), toplum sagliginin korunmasina yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. Bu alanda yaptigi çalismalara bir yenisini daha ekleyen DEÜ tarafindan Efes Meslek Yüksekokulunda düzenlenen Gida Laboratuvari Degerlendirme Toplantisinda, gida sektöründeki son gelismeler masaya yatirildi. Yüksekokulun Gida Isleme Bölümü bünyesindeki Efes Gida Laboratuvarinin çalismalarinin da ele alindigi toplantiya; DEÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hasan Murat Tanarslan, Selçuk Kaymakami Ekrem Inci, DEÜ Efes Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Zeynel Bakici, Selçuk Ilçe Tarim Müdürü Mustafa Acargil, Selçuk Ticaret Odasi Baskani Koray Yolcu, Ziraat Odasi Baskani Ibrahim Erdalli, AK Parti Ilçe Baskani Hakan Bayrakli, Efes Meslek Yüksekokulu Gida Isleme Bölümü’nden Bölüm Baskani Dr. Ögr. Üyesi Tolga Akcan, Ögr. Gör. Dr. Selale Öncü Glaue ve sektör temsilcileri katildi.

Toplantida DEÜ Efes Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Zeynel Bakici, Efes Gida Laboratuvarinin güncel çalismalari ve Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) akreditasyonu sürecindeki gelismelere yönelik sunum gerçeklestirdi. Sunumunda Efes Gida Laboratuvarinin faaliyet alanlari hakkinda bilgi aktaran Dr. Bakici, laboratuvarin çalismalari sonucunda aktif gida sektörünün elde ettigi kazanimlara isik tuttu. Dr. Bakici, “Egitim faaliyetlerinin yani sira kamu ve özel sektörün gida alanindaki ihtiyaçlarina cevap veren laboratuvarimiz, kentimizin en genis laboratuvari olma özelligini tasiyor. Üniversite-sanayi hamlemizin de güzel bir örnegi olan laboratuvarimiz, gida güvenliginin saglanmasi noktasindaki katkilari ile de öne çikiyor” dedi.

Sektör temsilcileriyle belli periyotlarla bir araya geldiklerini ve Efes Gida Laboratuvarinin arastirma ve analiz raporlarini temsilcilerle paylastiklarini ifade eden Dr. Bakici, “Mikrobiyoloji ve teknoloji olmak üzere iki kisimdan olusan Efes Gida Laboratuvari, ayni zamanda üniversitemiz bünyesinde açilan ilk gida isleme ve analiz bölümü olma özelligini tasiyor. Gida isletmelerinin üretim, arastirma ve gelistirme ihtiyaçlarini karsilayan laboratuvarimiz, ulusal arastirmalarinin yani sira uluslararasi incelemelere de ev sahipligi yapiyor. Bu yönüyle global bir marka haline dönüsen laboratuvarimiz, detayli analizleriyle gida ihracatçilarina destek oluyor” açiklamalarinda bulundu.

Toplantida konusan Selçuk Kaymakami Ekrem Inci ise altyapisi ile dünya çapinda önemli arastirmalara ev sahipligi yapan Efes Gida Laboratuvarinin bölge için önemine dikkat çekti.

Inci, “Böylesine nitelikli bir projeyi ilçemize ve genel çerçevede ülkemize kazandiran degerli Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar basta olmak üzere emegi geçen tüm hocalarimiza bir kez daha tesekkür ediyoruz. Laboratuvar ve meslek yüksekokulumuzun çalismalarini yakindan takip ediyor, DEÜ ile is birliklerimizin sürmesinden memnuniyet duyuyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA