Büyükelçi Landrut Açiklamasi 'Deprem Bölgelerinde Basari Gördüm'

Deprem bölgesi Malatya’da temaslarda bulunan Avrupa Birligi (AB) Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, kentte yapilan çalismalarda büyük bir basari gördügünü söyledi.

Büyükelçi Landrut Açiklamasi 'Deprem Bölgelerinde Basari Gördüm'
Avrupa Birligi (AB) Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, kent merkezindeki temaslarinin ardindan beraberindeki heyetle birlikte 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) inceleme bulundu. Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu’nun (TKDK) destekleriyle faaliyet gösteren bir isletmede isçilerle birlikte yemek yiyen Landrut, daha sonra isletmeyi gezerek bilgi aldi. Program sonrasi açiklamalarda bulunan Landrut, kentte yapilan çalismalarda büyük bir basari gördüklerini söyledi.



Malatya ziyaretlerinin amacinin kentteki son durumu yerinde gözlemlemek oldugunu aktaran Landrut, "Depremde sonra sehri gördügümde hüzünlendigi mi söylemek isterim. Depremlerde sevdiklerini evlerini kaybedenlere bassagligi ve geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Iki yil önce Malatya’ya gelmistim çok canli hos bir sehir olarak hatirliyorum dolasiyla deprem sonrasi gördügümde biraz hüzünlendim ama öte yandan da sehirdeki enerjiyi gördüm zorluklarin üzerinden gelme cesaretini gördüm. Buraya bu ziyareti düzenlemekteki amacim ihtiyaçlar ve öncelikler konusunda detayla bilgi almakti. Bu sayede bizde elimizdeki araçlari en iyi sekilde kullanalim ihtiyaçlari ona göre ayarlayalim ve destegi ona göre sunalim" dedi.

Tarim alaninda AB ile Türkiye arasinda yogun bir isbirliginin oldugunu kaydeden Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, "Tarim isletmelerini ziyaret ederek isletmeler depremde nasil etkilendi , sanayinin yasadigi zorluklar neler bunlari yerinde gözlemlemeye çalistik. Tarim bu sehir için çok önemli bir sektör ve AB ile Türkiye arasinda yogun isbirliginin gerçeklestirildigi bir alan. TKDK Il Koordinatörü Murat Tunç’un temsil ettigi IPARD programi sayesinde Malatya’daki isletmelere destek olmaya çalisiyoruz. Burada yaptigim ziyaret sonrasinda büyük bir basari oldugunu görüyorum” diye konustu.

Malatya Ticaret Borsasi (MTB) Baskani Ramazan Özcan, AB Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut ve beraberindeki heyetin kente düzenlemis oldugu ziyaretin önemine dikkat çekerek, Malatya’nin dünyanin dört bir yanina kuru kayisi ihracati gerçeklestiren bunun yani sira birçok farki ürünlerle de öne çikan bir sehir oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA