Baskan Berge Açiklamasi 'Kurban Bayrami Alisverisimizi Yerel Esnaftan Yapalim'

Van’da Kurban Bayrami’na sayili günler kala vatandaslari alisveris telasi sararken, Van Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi (Van ESOB) Baskani Isa Berge ise bayram alisverisinin yerel esnaftan yapilmasi çagrisinda bulundu.

Baskan Berge Açiklamasi 'Kurban Bayrami Alisverisimizi Yerel Esnaftan Yapalim'
Kurban Bayrami’nin yaklasmasiyla birlikte tezgahlar; bayram sekerleri, çikolata ve lokum çesitleriyle donatilirken, Van ESOB Baskani Isa Berge ise bayram alisverisinin yerel esnaftan yapilmasi çagrisini yeniledi. Stratejik bir sehir olan Van’in özellikle Iran turizmi ve ticaretine entegre olmus bir sehir oldugunu ifade eden Berge, bu durumun sehrin ekonomisine olumlu yansidigini söyledi.

Son 6 ayda Türkiye’nin sancili bir dönemden geçtigini ve özellikle seçim öncesinde gerek esnafta gerekse halkta bir tedirginlik yasandigina dikkat çeken Berge, “Özellikle seçim öncesi esnafimizda ve halkimizda az da olsa tedirginlik vardi. ‘Acaba ekonomi nereye gider? Ekonomi ne olur?’ Diye bir tedirginlik vardi. Dövizin dalgalanmasi ve dis politikanin etkileriyle ülkemizde ticaret belli dönemlerde sikintiya girdi. Ancak Van, gerek iç turizm gerekse dis turizmden kaynakli güçlü bir sehir. Her ne kadar belli sikintilar yasansa da hükümetin esnaf ve sanatkara sundugu kredi desteginden dolayi esnaf sanatkarimiz çok kötü günler görmedi. Özelikle 500 bin limit olmasi ve düsük faiz olmasi esnaf sanatkarimiza iyi bir ekonomik destek oldu” dedi.

Asgari ücretin artmasinin özellikle personel alimi ve istihdam noktasinda sikinti yasatabilecegine deginen Baskan Berge, “Yalniz ekonomik dengelerin iyi olmasi durumunda bu sikinti hissedilmez durumda olur. Reel politikalarda neler olacagini zamanla görecegiz ama ben suna inaniyorum. Önümüzdeki süreçler çok daha iyi olacak” ifadelerini kullandi.

Kurban Bayrami hazirliklarina da deginen Baskan Berge, “Esnaf ve sanatkarimizin bayram hazirliklari konusunda raflari dolu. Artik esnaf ve sanatkarimiz isini büyütebilen, çagi yakalayabilen, modern anlayisi görebilen bir esnaf. Esnaf ve sanatkarimiz bayrama hazir. Buradan halkimiza çagrimiz sudur. Lütfen yerel esnafimizi destekleyelim. Yerel esnafimiz kara gün dostudur. Yerel esnafin desteklenmesi, ekonominin bütün sektörlerine de can simidi olur. Sermayenin sehirde kalmasi için, sermeyenin tekrar ile dönmesi için yerel esnafimizi destekleyelim. Ben bu duygularla esnaf ve sanatkarimin bayramini kutluyorum. Esnaf ve sanatkarlarin nezdinde valimiz basta olmak üzere tüm kurum amirlerimizin, belediye baskanlarimizin ve basin mensuplarimizin ve tüm halkimizin Kurban Bayrami’ni kutluyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA