Annesinin Kafasini Keserek Sokaga Atan Genç Hakim Karsisina Çikti

Bagcilar’da annesinin kafasini keserek sokaga atan Ali Sayan’in yargilandigi davanin görülmesine baslandi. Durusmada savunma yapan tutuklu sanik Sayan olayi hatirlamadigini söylerken, sanigin babasi ve abisi ise sikayetçi olmadiklarini dile getirdi. Öte yandan tanik olarak dinlenen Faydagül Sayan ise “Üstünde ve elindeki biçakta kan vardi. Içeri baktim Havva’yi ölmüs halde gördüm. Öldügünde elleri kafasi yerindeydi. ‘Ali ne yaptin? Anneni mi öldürdün? dedim. Agzindan kan gelmisti, kan tavana siçramisti. ‘Komsular duymasin’ dedi Ali. Gözleri disari çikacak gibiydi” dedi. Mahkeme ara kararinda sanigin tutukluluk halinin devamina karar verdi.

Annesinin Kafasini Keserek Sokaga Atan Genç Hakim Karsisina Çikti
Bagcilar’da 25 Eylül 2022’de annesi Havva Sayan’in (58) kafasini keserek sokaga atan tutuklu sanik Ali Sayan’in (27) yargilanmasina baslandi.

Bakirköy 2. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada sanik Ali Sayan ile avukati hazir bulundu. Durusmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi avukati da katildi.

Durusmaya ayrica sanigin kardesi Mustafa ve sanigin babasi Feridun Sayan da katildi.



“Eskiden beri hastaligim var saldirganlik yoktu ama içime atiyordum”

Sanik Ali Sayan savunmasinda “Ben olayi hatirlamiyorum. Hastaneye gittigimde haberlere falan çikmis oradan ögrendim. Ben küçük yastan beri antidepresan kullaniyorum. Eskiden beri hastaligim var saldirganlik yoktu ama içime atiyordum. Dönem dönem hastaligim oluyordu. Son zamanlarda yine hastalandim. Ama bu sefer farkliydim hastaneye falan kaldirdilar. Küfür etmisim hatirlamiyorum. Olayin nasil oldugunu hatirlamiyorum. Uyusturucu bagimlisiyim. Uyusturucu olarak hemen hemen bütün uyusturuculari kullaniyorum. Beraatimi, tahliyemi istiyorum” dedi.

Sanik savunmasinin devaminda “Eskiden beri uyusturucu kullaniyorum. Annemle para ile ilgili aramizda hiçbir tartisma olmadi” dedi.

Öte yandan sanigin savunmasi esnasinda sik sik terledigi ve gerginligi de gözlendi.

Hakim saniga durusmada “Annenin kafasini kesmissin ellerini kesmissin baban da burada ama sormak zorundayim ölmeden önce mi öldükten sonra mi kestin?” seklinde soru sordu. Sanik ise “hatirlamiyorum” dedi.

Sanik hükmün açiklanmasinin geri birakilmasi kararini da kabul ettigini söyledi.



Mahkeme baskani : “Sanigin pismanligini duymadik”

Sanik avukati ise “Müvekkilin savunmalarina katiliyoruz. Olay sirasinda kendinde degildir. Pismanligini da dile getirmistir. Beraatine karar verilmesini talep ederim” dedi.

Mahkeme baskani ise “Sanigin pismanligini duymadik ama avukat hanim” dedi.

Sanik avukati ise cumhuriyet savciligina verdigi savunmada sanigin pisman oldugunu söyledigini dile getirdi. Ardindan saniga kullandigi ilaçlar soruldu. Sanik kullandigi birçok ilaç adini söyledi.



“Sikayetçi degilim ne yapayim”

Sanigin babasi müsteki Feridun Sayan ise “Ben çalisiyordum geldim olay bitmisti. Oglum uyusturucu kullaniyordu. Mahkemeye dilekçe verdim kaç defa karakola götürdüm. Kendi kendine küfür ediyordu. Hastaneye götürdüm. 24 gün yatti Mazhar Osman’da. Uyusturucuyu biraksin diye hastaneye götürdüm. Ben böyle bir olay yapacagini öngördüm savciliga dilekçe verdim ama kurtaramadim. Sikayetçi degilim. Ne yapayim?” seklinde beyanda bulundu.

Abisi de sikayetçi olmadi

Sanigin abisi Mustafa Sayan ise “Kardesimin madde kullandigini biliyordum. Ayni odada kaliyorduk. Olaydan önce kardesimin telefonuna baktim birinden uyusturucu madde istedigini gördüm. Kardesim kendinde degildi olaydan önceki gece. Annem de uyusturucu konusunda sinirlendi biraz saydirdi. Kahvalti yaptim ben disçiye gittim sonra. Beni aradilar ‘abi kardesin anneni rehin aldi’ dediler. Gittigimde her sey bitmisti zaten” seklinde beyanda bulunarak sikayetçi olmadigini söyledi.

Mustafa Sayan ayrica sanigin olaydan sonra çikardigi yangin nedeniyle evde esyalarin büyük bir kisminin yandigini kalan esyalarin da itfaiye ekiplerinin söndürme çalismasi nedeniyle su içinde kalarak hasar gördügünü söyledi.



“Gözleri disari çikacak gibiydi”

Tanik olarak dinlenen sanigin yengesi Faydagül Sayan ise “Olay günü eltim ile kahvalti yaptim. Ali de evdeydi. Evden çiktim 15 dakika aradan geçmeden annesini öldürmüs. Öldürmeden önce evden sesler geldigi söylendi. Kapiya vurdum Ali açti. Elinde biçak vardi. Üstünde ve elindeki biçakta kan vardi. Içeri baktim Havva’yi ölmüs halde gördüm. Öldügünde elleri kafasi yerindeydi. ‘Ali ne yaptin? Anneni mi öldürdün? dedim. Agzindan kan gelmisti, kan tavana siçramisti. ‘Komsular duymasin’ dedi Ali. Gözleri disari çikacak gibiydi. Ardindan diger eltimiz Fahriye ‘yardim edin’ diye bagirdi” seklinde beyanda bulundu. Öte yandan tanik, maktulün kafasinin kendileri evden çiktiktan sonra kesildigini söyledi.



Müsteki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi avukati ise “Saniktan sikayetçiyiz davaya katilma talebimiz vardir. Cezalandirilmasini talep ediyoruz” dedi.

Cumhuriyet savcisi sanigin tutukluluk halinin devamina karar verilmesini talep etti. Sanik avukati ise sanigin Adli Tip Kurumu’ndan sanigin cezai ehliyetine iliskin rapor aldirilmasini istedi.

Ara kararini açiklayan mahkeme heyeti, Adli Tip Kurumu’na müzakere yazilarak maktul hakkinda düzenlenen otopsi raporu dikkate alinarak maktulün basi, ayaklari ve ellerinin ölmeden önce mi öldükten sonra mi kesildigi hususunda düzenlenecek raporun mahkemeye gönderilmesinin istenmesine hükmetti. Mahkeme Kocaeli Cezaevi’nden getirilen sanigin bir sonraki celse SEGBIS sistemi ile hazir edilmesine hükmederek tutukluluk halinin devamina karar verdi.

Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, annesi Havva Sayan’i öldürdügü suçlamasiyla yargilanan sanik Ali Sayan’dan olay sonrasi alinan kan ve idrar örneginde Adli Tip Kurumu raporuna göre, madde bulundugunun tespit edildigi aktarilmisti. Iddianamede maktul Havva Sayan’in vücudunda Adli Tip Kurumu raporuna göre, 13 kesici ve delici alet yaralamasi tespit edildigi, bunlardan 8’inin öldürücü nitelikte oldugu belirtilmisti. Ali Sayan’in ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek üstsoydan akrabayi kasten öldürme’ ve ‘genel güvenligin kasten tehlikeye sokulmasi’ suçlarindan agirlastirilmis müebbet ve 6 aydan 3 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istenmisti.
Kaynak: İHA