AK Parti Çorum Il Baskani Günay'i Darp Davasinda Hapis Karari

AK Parti Çorum Il Baskani Murat Günay’i darp ettikleri iddiasiyla tutuklanan, aralarinda köy muhtarlarinin da bulundugu 5 kisi son kez hakim karsisina çikti. Karar durusmada saniklara 4 yil 7 ay ve 5 yil 7 ay hapis cezasi verildi.

AK Parti Çorum Il Baskani Günay'i Darp Davasinda Hapis Karari
29 Mart’ta meydana gelen olayda, iddiaya göre Eskice Köyü Muhtari Ünal Bozok, Elmali Köyü Muhtari Saffet Erdemli, Ovakarapinar Köyü Muhtari Zeki Oral ile Fatih Yilmaz ve Ibrahim Hosgör, Ramazan yardimi nedeniyle verilecek alisveris kartlari ile ilgili tartistiklari AK Parti il Baskani Murat Günay’i sokak ortasinda darp etti. Günay’in sikayeti üzerine gözaltina alinan 5 kisi tutuklanarak, cezaevine gönderilirken haklarinda “yagmaya tesebbüs” suçundan dava açildi.

Çorum 2’nci Agir Ceza Mahkemesinde bugün görülen karar durusmasina AK Parti Il Murat Günay katilmazken, tutuklu saniklar ve taraf avukatlari katildi.

Durusmada saniklar son kez savunmalarini yaparak yagma suçu islemediklerini belirterek beraatlarini talep etti. Mahkeme heyeti verdigi aranin ardindan kararini açikladi.

Mahkeme heyeti olayin tesebbüs asamasinda kaldigi gerekçesiyle Elmali Köyü Muhtari Saffet Erdemli ile Eskice Köyü Muhtari Ünal Bozok’a iyi hal indiriminden 4 yil 7 ay, eski Çorum Muhtarlar Federasyonu ve Çorum Merkez Köy Muhtarlari Dernegi Baskani Zeki Oral, Fatih Yilmaz ve Ibrahim Hosgör’e ise 5 yil 6 ay ceza verdi.

Durusmanin ardindan Adliye Sarayi önünde açiklama yapan Avukat Ahmet Özdel, kamuoyunda “Muhtarlar davasi” olarak bilinen davanin karar durusmasinin yapildigini hatirlatarak, “Hepinizin bildigi gibi bu davada AK Parti Il Baskani Av. Murat Günay’a karsi muhtarlarin yagma suçu isledigi iddiasi vardi. Dosyanin içindeki bütün delillerin yagma suçu olusturmadigi açik. Biz bu arkadaslarimiz bir sey yapmamistir demiyoruz. Burada adaletin yerine gelmesi için hep birlikte mücadele etmemiz lazim. Siyasal gücün, siyasal iktidarin, Adalet Bakanligi’nin, Hakimler ve Savcilar Kurulu’nun, Bassavciligin bu dosyaya bakmasi lazim. Kendileri de AK Parti üyesi bu insanlarin bu partinin il baskanina karsi yagma suçu islemesinin imkani yok. Böyle bir suç yok. Taniklarin beyani, kamera kayitlari bunu gösterdi” dedi.

Kaynak: İHA