Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardimciligina Zafer Tarikdaroglu Atandi

Resmi Gazete’de yayimlanan kararnameye göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi bakan yardimciligi görevine Zafer Tarikdaroglu atandi.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardimciligina Zafer Tarikdaroglu Atandi
Bakan Yardimciliklarina atama karari bugünkü Resmi Gazete’de yayimlandi. Yayimlanan karara göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligina Bakan Yardimcisi olarak Zafer Tarikdaroglu atandi.

Bakan Yardimcisi Zafer Tarikdaroglu kimdir?

1981 Yilinin Agustos ayinda Erzurum’da dünyaya geldi. Egitim - Ögretim hayatina Erzurum’da Fatih Sultan Mehmet Ilkokulu’nda basladi.

Aziziye Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Atatürk Üniversitesi Kazim Karabekir Egitim Fakültesi’nde lisans egitimini tamamladi. Yüksek Lisansini Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Egitim Anabilim Dali’nda yapti. 2011 Yilinda Bakanlik Müsaviri olarak Saglik Bakanligi’na atandi. 4 yil süreyle burada siyasi danismanlik görevini üstlenen Tarikdaroglu, Saglik Bakanligi ile Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanliklari’nda Özel Kalem Müdürü olarak uzun yillar yöneticilik yapti.

Tarikdaroglu, yerel, ulusal ve uluslararasi siyasi yönelimler ile politika çerçeveleri özelinde egitim ve kurslara katildi.

Siyasal iletisim alaninda da programlarda yer aldi.

Il Gençlik Kollari Yönetim Kurulu Üyeligi ile baslayan siyasi hayatinda, Il Gençlik Kollari Üniversiteler Baskanligi, Gençlik Kollari Üniversiteler Bölge Koordinatörlügü ve Il Gençlik Kollari Baskanligi görevlerini üstlendi. 2011 Genel Seçimlerinde Milletvekili Aday Adayi olan Tarikdaroglu, 7 Haziran 2015 ve 24 Haziran 2018’de Erzurum Milletvekili Adayi gösterildi.

Tarikdaroglu, sivil toplum kuruluslarinda da aktif görevler üstlendi. Bu kapsamda Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu ve Icra Kurulu Üyeligi, Erzurumspor Yönetim Kurulu Üyeligi, Afrika Anadolu Dernegi Yönetim Kurulu Üyeligi, Istanbul Maltepe Erzurumlular Vakfi Yönetim Kurulu Üyeligi, Kamu-Is Sendikasi Yönetim Kurulu Üyeligi ve Yönetim Kurulu Baskanligi yapti.

Ulusal ve uluslararasi birçok etkinlikte yer alan Tarikdaroglu, gençlik organizasyonlari, medeniyet bulusmalari ve kültürel isinma gibi basliklarda birçok programin katilimcisi oldu. Zafer Tarikdaroglu, 22 Haziran 2023 tarihinde T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardimciligi görevine atandi. Evli ve 2 çocuk babasi Tarikdaroglu, ileri seviyede Ingilizce bilmektedir.
Kaynak: İHA