1 Ton 650 Kilogramlik 'Vartolu' Isimli Dana Araba Fiyatina Satildi

Izmir’in Bornova ilçesinde bulunan Isikkent kurban pazarinda, Kurban Bayrami hareketliligi artti. Agirligi 1 ton 650 kilogrami bulan "Vartolu" isimli dana 260 bin TL’den satilirken, saticilar artan fiyatlardan dolayi pazarlik konusunda zorluk yasadiklarini ifade etti.

1 Ton 650 Kilogramlik 'Vartolu' Isimli Dana Araba Fiyatina Satildi
Kurban Bayramina az bir süre kala, Izmir’deki hayvan pazarlari da hareketlenmeye basladi.

Bornova ilçesinde bulunan Isikkent kurban pazarinda da kurbanliklarin satisi tüm hiziyla sürerken, Türkiye’nin farkli sehirlerinden getirilen büyük ve küçükbas hayvanlar alicilarini beklemeye basladi.

Pazarda küçükbas hayvanlar yaklasik 10 bin TL’den satilirken, büyükbas hayvanin fiyati ise cinsine ve agirligina göre degiskenlik gösteriyor. Saticilardan alinan bilgiye göre, büyükbas hayvanlarin ortalama fiyatinin 40 binden basladigi ögrenildi.

Pazarda bulunan hayvanlarin çogunun satildigi ifade edilirken, bu durum saticilari memnun etti.

“260 bin TL’ye sattik”

Pazarda en dikkat çeken hayvan ise agirligi 1 ton 650 kilogrami bulan "Vartolu" isimli dana oldu. Pazarin en büyük hayvani olan dana 260 bin TL’ye satildi.

Agri’dan gelen hayvan saticisi Ahmet Mercan, “Bu danamiz simentel cinsinde bin 650 kilogram degerinde adi Vartolu 260 bin TL’ye araba fiyatina sattik. Memnunda kalirlar her yil müsterim. Etli butlu dana ve Ege Bölgesinde böyle dana yok. 3 yasinda. Bu dana daha alsa alsa 50 kilo daha alir bunun cinsi bu boyu daha da uzamaz büyümez” dedi.



"60 tane hayvan getirdim 10 tane kaldi"

Bir diger hayvan satici Hüseyin Kala ise hayvan fiyatlarinin çok fazla arttigina dikkat çekerek, “Agri’dan 60 tane hayvan getirdim. Fazla bir hayvanim kalmadi 10 tane kaldi sadece. Bu sene maliyetler biraz yüksek geçen seneye göre fiyatlar iki kati artti. Insanlarda hakli ama satislarimiz devam ediyor. Soran çok pek ciddi bir alici yok ama dedigim gibi soran çok. Fiyatlar yüksek oldugu için siki bir pazarlik oluyor. Geçen sene 35 bin TL’ye aldigi hayvana bu sene 100 bin TL diyoruz. Bundan dolayi pazarliklar bayagi bir siki oluyor” diye konustu.



"Pazarlik konusunda sikinti çekiyoruz"

Erzurum’dan gelen hayvan saticisi Yasin Polat da, söyle devam etti:

“Fiyatlardan dolayi biraz sikinti yasiyoruz. Pazarlik konusunda zorluk çekiyoruz. Aramizdaki pazarliklar 15 bin TL’den basliyor. Üç asagi o söylüyor bes yukari ben öyle anlasiyoruz. Çadirimda 23 hayvan var, dört ya da bes tane hayvanim kaldi. Bu sene pazarliklar asiri siki oluyor. Ben artik bir kisinin kolunu tutmuyorum. Üç kisinin kolunu tutarak pazarlik yapiyorum. Bu sene bizim 70 bin TL istedigimiz kurbanliga müsteri 55 bin TL diyor ve böylece aramizdaki fark büyük olunca gerçekten siki bir pazarlik oluyor. Vatandasi eli bosta göndermemeye çalisiyoruz.”
Kaynak: İHA