Yeniden Insa Edilecek Han Hem Turizmi Hem De Ticareti Canlandiracak

Çankiri’nin Ilgaz ilçesinde bulunan ve ‘Gavur Hani’ olarak adlandirilan tarihi ticaret merkezi, yeniden insa edilerek gün yüzüne çikartilacak.

Yeniden Insa Edilecek Han Hem Turizmi Hem De Ticareti Canlandiracak
Çankiri’nin Ilgaz ilçesinde bulunan ve yillar önce yikilan tarihi ticaret merkezi yeniden insa yeniden insa ediliyor. Ilgaz Belediyesi tarafindan hayata geçirilen proje ile ’Gavur Hani’ olarak bilinen is merkezi yeniden insa edilecek. Ilçede ticaretin yeni merkezi olmasi beklenen han, iki katli olacak sekilde insa edilecek. Insa edilecek ’Gavur Hani’, hem turizm hem de ticarete katki saglayacak. Dükkanlar, müze, yöresel ürün satis alani, çay bahçesi ve lüks motelin yer alacagi Ilgaz Belediye Baskani Mehmed Öztürk, “Ticareti canlandiracak, yeni bir sosyal ortam olusturacak ve tarihimize sahip çikmis olacagiz” dedi.



“Hatirlayanlarin zihninde, mazide kalan bir yapiyi canlandirma karari aldik”

Ilçenin ticari hareketliliginin artmasini hedefledigini belirten Belediye Baskani Mehmed Öztürk, “Ekibimizle birlikte bir projeye karar verirken, öncelikle ihtiyaçlari belirleriz. Bu projeyi belirlerken temel aldigimiz etken ilçemizde bir motelin olmamasidir. Disaridan bir turist geldiginde ilçemizde kalamiyor. Bu eksikligi gidermek için çalismalara basladik. Ayrica ilçemizdeki ticari canliligin artmasina ve yeni sosyal mekanlara ihtiyaç var. Bu durumlari göz önüne alarak hatirlayanlarin zihninde, mazide kalan bir yapiyi canlandirma karari aldik. Tarihi ticaret hanini yeniden yapacagiz. Projemizde hani iki katli bir yapi olarak tasarladik. Hanin giris katina dükkanlar, yaban hayati tahnit müzesi ve yöresel ürün satis alani insa edecegiz. Dükkanlarin ortasina sosyal bir ortam olusturmasi için çay bahçesi yapacagiz. Üst katina ise lüks bir motel insa edecegiz. Böylece ilçemize bir motel kazandiracak, ticareti canlandiracak, yeni bir sosyal ortam olusturacak ve tarihimize sahip çikmis olacagiz. Hana ait araziyi satin aldik. Plan ve projelerimizi olusturduk. Planlamalarimiz çerçevesinde projemiz adim adim ilerliyor. Uygun bir zamanda bu projemize baslayacagiz. Ilçemiz için çalisma ve projelerimiz sürecek. Simdiden ilçemize hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA