Üniversitelilerin Mezuniyet Sevinci

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ögrencileri mezuniyet sevinci yasadi.

Üniversitelilerin Mezuniyet Sevinci
Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulundan mezun olan ögrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen törene Rektör Yardimcisi Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler, Genel Sekreter Yardimcisi Ahmet Sezgin, il müdürleri, okul müdürleri, akademisyenler, ögrenciler ve aileler katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ve Trakya Üniversitesi tanitim filminin izlenmesinin ardindan baslayan törende mezun ögrenciler adina konusan okul birincisi Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanligi Programi ögrencisi Simge Kurtulmus, birbirinden güzel duygular esliginde gururlu bir sekilde okullarina veda ettiklerini ifade ederek, hayatlarinin her alaninda yanlarinda olan ailelere ve saçtiklari isikla her daim yollarini aydinlatan akademisyenlere tesekkür etti.

Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler, emegi geçenlere tesekkür ederek, “Üniversitemizin en köklü meslek yüksekokulu olarak temel hedefimiz, egitimin bu önemini göz önünde tutarak, ögrencilerimize meslek derslerinin basarili bir sekilde ögretilmesinin yani sira kendini bulma yolunda öncülük etmek, insanca davranis, sosyal gelisim, ögrenme ve hayata anlam katma konusunda onlari yetistirmektir" dedi.

Ailelere ve ögrencilere seslenen Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler, "Çocuklariniz bizim için kutsal bir emanet oldu. Biz onlari, hem sizin emanetiniz hem de milletimizin emaneti olarak kabul ettik. Bugün ögrencilerimizi, sizlere veriyoruz. Yani bir anlamda emaneti asil sahibine teslim ediyoruz. Bu emanet, bundan böyle, basta siz aileleri olmak üzere, ülkemiz ve milletimiz için durmadan, yorulmadan çalisacak ve bizlere gurur duyacagimiz anlar yasatacaktir. Bundan sonra bizler de onlarin basarisiyla heyecanlanacak ve onlarin basarisiyla onur duyacagiz. Gençler; bu uzun hayat yolculugunuzun bundan sonrasinda, yani bugünde sonra, hayat geminizin kaptani olarak yol alacaksiniz. Bu uzun yolculugunuzun her aninda, sevgi, saygi, sorumluluk, samimiyet, sadakat, sorgulamak ve gayretle çalismak rehberiniz olsun" ifadelerini kullandi.

Rektör Yardimcisi Prof. Ahmet Hamdi Zafer, mezuniyet gururunun yasamasinda en büyük payin ögrenci, aile ve ögretim elemanlarinin oldugunu söyledi.

Prof. Dr. Zafer, "Sevgili Hocalarim; ögrencilerimizin, yenilikçi fikirlerle nitelikli ve donanimli bireyler olarak gelecege hazirlanmalarinda göstermis oldugunuz çaba ve emeklerden dolayi sizleri tebrik ederim. Tüm vaktinizi, gençlerimizi gelecege en iyi sekilde hazirlamak için verirken, onlarin gönül dünyalarini da zenginlestirmeyi ihmal etmediniz. Emekleri unutmamak, unutturmamak da bizlerin en önemli görevi. Emeginize, yüreginize saglik degerli Hocalarim. Kiymetli veliler; gözünüzün nuru, yüreginizin parçasi evlatlariniz bugün mezun oluyorlar. Evlatlarinizi çok büyük fedakârlik ve emeklerle bugünlere getirdiniz. Onlarla ne kadar gurur duysaniz azdir. Bugün onlarin oldugu kadar sizin de gününüz. Bu gurur sizlerin" diye konustu.

Mezuniyet törenine, bir video mesaj ile katilan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu ise ögrencilerin Trakya Üniversitesinden donanimli bireyler olarak mezun olduklarini vurgulayarak, hayatta basarilar diledi.

Törende açilis konusmalarinin ardindan 2022-2023 egitim-ögretim yilinda dereceye giren ögrencilere plaketleri ve mezun olan ögrencilere belgelerinin verildi.

Mezuniyet töreni, meslek andinin okunmasi ve ögrencilerin mezuniyet coskularini hep birlikte keplerini havaya atarak kutlamalari ile sona erdi.
Kaynak: İHA