Sehit Muhammed Ali Kalo'nun Babasi Konustu

Suriye’de 2018 yilinda terör örgütü PKK/YPG’nin saldirisi sonucu sehit olan Üstegmen Muhammed Ali Kalo’ya saldiri emrini veren terörist Ridvan Ulugana’nin etkisiz hale getirildigi haberine alan sehit babasi Ebubekir Kalo, "Kimsenin yaptigi yanina asla kalmaz. Allah’in kili kirk yaran adaletini herkes biliyor. Bir öldürürseniz, biz bin diriliriz. Emellerine asla ulasamazlar" dedi.

Sehit Muhammed Ali Kalo'nun Babasi Konustu
Suriye’nin Tel Rifat bölgesinde 13 Aralik 2018 tarihinde terör örgütü PKK/YPG’nin saldirisi sonucu sehit olan 25 yasindaki Üstegmen Muhammed Ali Kalo’ya saldiri emrini veren örgütün sözde Sehba bölge sorumlusu ‘Karker Tolhildan’ kod adli Ridvan Ulugana, 4 yil sonra Milli Istihbarat Teskilatinin (MIT) düzenledigi operasyonla etkisiz hale getirilmisti. Sehit Üstegmen Kalo’nun o tarihte 2 yillik evli oldugu esinin ise 6 aylik hamile oldugu ögrenilmisti.

"Bu kahramanlarin sehadetlerine tanik olarak ülke var olmayi sürdürecektir"

Emri veren teröristin etkisiz hale getirildiginin haberini alan Sehit Kalo’nun babasi Ebubekir Kalo, oglunun hayatini kaybettigi 2018 yilindan itibaren geçen zamani anlatarak, “13 Aralik 2018 tarihinde sehadete ulasti. O tarihten sonra hiç kimsenin normal yasantisi bir daha eskisi gibi degildi. Ben, annesi, kardesleri. Herkesin söylüyorum. Herkesin kendine göre bir acisi ve aciyi yasayis biçimi oldu. Kimisi kendi odasina kapanarak, kimi sessiz kalarak, kimi gece gündüz aglayarak. Ben de yalniz kalarak yasadim. Ama isyankar bir tavirdan kendimizi her zaman geri tuttuk. Allah’tan gelmis diyerek bas taci ettik. ‘Yapacak bir sey yok’ dedik. Bu devlet devam edecek. Bizden önce de bu devlet vardi. Bizden sonra da devam edecek. Bu kahramanlarin sehadetlerine tanik olarak ülke var olmayi sürdürecektir. Buna sebep olanlarin ahir ve akibetleri ise bir kepazelik içerisinde ahirete intikal edecekler. Hesabimizi ahirete biraktik. Orada kendileri ile de görüsecegiz” dedi.



"Kimsenin yaptigi yarina kalir ama yanina asla kalmaz"

Sehit Kalo’ya saldiri emrini veren terörist Ridvan Ulugana’nin etkisiz hale getirildigi haberini ilk aldigindaki hislerini anlatan Ebubekir Kalo, "Bir dostum vardi. Beni aradi ve o anlatti. Bir yerdeydim, ise gitmistim. O an sanki bu dünyada degildim. Garip bir duyguya girdim. Halbuki ben 4 buçuk yildir evladimin sehadeti ile yatip sehadeti ile kalkiyorum. Haberi duyunca, emri verenin öldügünü duyunca hak ettigini buldu diyorum. Ben mutlu degilim. Kendi etti, kendi buldu. Insanlar bu dünyada ne ekerse onu biçerler. Kimsenin yaptigi yarina kalir ama yanina asla kalmaz. Allah’in kili kirk yaran adaletini herkes biliyor. Onun da hesap verecegi makam oradadir. Dünyadaki pisligi ile beraber gitti” diye konustu.



“Sehidin oglu Ömer Ali, babasinin dogum gününde dogdu, bir öldürürseniz, biz bin diriliriz”

Operasyonu gerçeklestiren MIT personellerine de seslenen Kalo, "Onlara gün boyu ‘Babacan’ dedim. O haini yok edenler, yigit, aslan. Teskilat baskani, görevlilerinin de hepsinden Allah razi olsun. Ayaklarina tas degdirmesin. Türkiye Cumhuriyeti bir devlettir. 3-5 tane çapulcu ile ne bu devlet yikilir, ne de biz eksiliriz. Sehidin oglu Ömer Ali, babasinin dogum gününde dogdu. Bir öldürürseniz, biz bin diriliriz. Emellerine asla ulasamazlar” dedi.

Kaynak: İHA