Sahte Dolarla Alisveris Yapan 2 Sahis Tutuklandi

Konya’da polis ekipleri, sahte dolarlar ile hem esnafi hem de ilan sitesinden ikinci el telefon satan saticilari dolandiran 2 süpheliyi 3 bin 450 sahte Amerikan dolari ve sahte dolarla satin aldiklari cep telefonlari ile yakaladi.

Sahte Dolarla Alisveris Yapan 2 Sahis Tutuklandi
Edinilen bilgiye göre, Konya’nin merkez Meram ilçesinde 2 süpheli, ilan sitelerinden 2 adet ikinci el cep telefonunu satin almak istedi. Süpheliler saticilarla yer ve zamani belirledikten sonra ellerindeki sahte dolarlarla cep telefonlarini 750 dolar karsiliginda satin aldi. 750 dolari bozdurmak için döviz bürosuna giden cep telefonu saticisi, dolarlarin sahte oldugunu ögrenince polis merkezine giderek ihbarda bulundu. Cep telefonu saticisini dolandiran süpheliler, daha sonra çevrelerindeki esnaftan da alisveris yapti. Süphelilerin alisveris yaptigi esnafin da dolarlarin sahte oldugu ihbari üzerine Konya Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ekipleri ile Meram Ilçe Emniyet Müdürlügü Suç Önleme ve Sorusturma Büro Amirligi ekipleri harekete geçti. Yapilan çalismalar neticesinde L.K. ve A.I. isimli 2 süpheli düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltina alindi. Polis ekiplerinin, süphelilerin üzerinde ve kendilerine ait 2 ikamet adresinde yaptigi aramalarda, 45 adet sahte 50 Amerikan dolari, 12 adet sahte 100 Amerikan dolari olmak üzere toplamda 3 bin 450 sahte Amerikan dolari ve sahte dolarla satin aldiklari cep telefonlari ele geçirildi.

KOM Sube Müdürlügü ve Meram Suç Önleme ve Sorusturma Büro Amirligi ekiplerinin ortak çalismasiyla yakalanan 2 süpheliyle birlikte hareket ettigi belirlenen M.R. isimli bir sahis da ekiplerce gözaltina alindi. Polis ekiplerince gözaltina alinan süpheliler L.K., A.I. ve M.R. emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. L.K. ile A.I. çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. M.R. isimli süpheli adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Konuyla ilgili tahkikatin devam ettigi ögrenildi.

Emniyet yetkililerinden uyari

Konya Emniyet Müdürlügü yetkilileri, yasanan sahte para dolandiriciliginin ardindan vatandaslara uyarilarda bulundu. Özellikle bayram öncesi hayvan pazarinda satis yapan hayvan sahipleri ile kurban alimi için gelen vatandaslarin alim satim islemlerinde ve diger bayram alisverislerinde dolandiricilik ve sahte para kullanimina karsi dikkatli olmasi gerektigi vurgulandi. Ayrica, dolandiriciliga ve sahte paraya yönelik denetimlerin devam edecegi kaydedildi.
Kaynak: İHA