Mersin'de 'Sürdürülebilir Sehircilik' Için Isbirligi Protokolü Imzalandi

İçel Kent Konseyi ile ODTÜ Iklim Degisikligi ve Sürdürülebilir Kalkinma Uygulama ve Arastirma Merkezi isbirliginde ‘Tanitim bulusmasi ve isbirligi’ protokolü imzalandi.

Mersin'de 'Sürdürülebilir Sehircilik' Için Isbirligi Protokolü Imzalandi
Imza töreninde İçel Kent Konseyi Baskani Ayferi Tugcu açilisi yaparken, ODTÜ Iklim Degisikligi ve Sürdürülebilir Kalkinma Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Baris Salihoglu, protokolün hazirlanma ve imza sebepleri hakkinda bilgi verdi.

“İçel’de toplumsal deger olusturmaktan mutluluk duyuyoruz”

Daha yasanabilir bir dünya için isbirlikleriyle, yaptiklari yenilikçi çalismalarla İçel’de her geçen gün toplumsal deger olusturmaktan mutluluk duyduklarini ifade eden Tugcu, “Bu isbirligine katilan tüm bilesenlerimiz, sehrimizin son derece önemli, alanlarinda deger olusturan dinamiklerin temsilcileri olarak birer düsünce insani, birer çevre dostu ve çok kiymetli kimlikler olarak görüyorum” dedi.



“Sürdürülebilir sehircilik ilkelerine uygun stratejiler gelistirecegiz”

Protokolü gerçeklestirirken iki ana prensibe öncelik verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Baris Salihoglu ise “Ilk prensibimiz ve odagimiz, İçel’in iklim dostu bir sehir olmasi sebebiyle, sürdürülebilir sehircilik ilkelerine uygun fikirlerin ve stratejilerin gelistirilebilmesi için Kent Konseyine bu alanda isbirligi destekli ilerlememiz olacak. Ikincisi ise İçel bir deniz sehri, ancak denizlerinden arzu edilen en optimum seviyede faydalanamiyoruz. Bununla birlikte deniz ekosistemini de yeterince korumuyoruz. Yapilan protokolde, bu çalismalara da odaklaniyoruz. Bu baglamda Kent Konseyi ile isbirligi çerçevesinde çalismalarimiza son halini verecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA