Erzincan'da 2 Bin Dönüm Ekili Araziyi Dolu Vurdu

Erzincan’da son dönemde etkili olan düzensiz saganak yagmur ve dolu yagisi, üreticinin mahsulüne ve tarim arazisine zarar verirken, hasadi yaklasan ürünlerin gelisimini de olumsuz etkiliyor. Son yagislarla birlikte yaklasik 2 bin dönüm arazi dolu yagisindan etkilenerek üreticiyi ugratti.

Erzincan'da 2 Bin Dönüm Ekili Araziyi Dolu Vurdu
Erzincan’da sürekli yagan ve yer yer sele dönüsen saganak yagislar ile siddetli dolu yagislari nedeniyle tarim arazileri ve tarim ürünleri büyük zarar gördü. Tarlalarinda biriken sel sulari ve dolu yagisi nedeniyle büyük zararlar olustu. Verimli tarim arazilerinde çamur nedeniyle çapa ve sürme islemi yapilamadigi için yabanci ot mücadelesinde de geç kalindi.

Son olarak geçtigimiz günlerde etkili olan saganak ve dolu yagisi nedeniyle Erzincan merkeze bagli Degirmenköy köyünde seker pancari, bugday ve arpa tarlalarinda ciddi hasar meydana geldi. Yaklasik 2 bin dönüm arazi dolu yagisindan etkilenerek üreticiyi maddi zarara ugratti. Köyde üreticilik yapan çiftçiler daha önce böyle yagislari görmediklerini belirterek zarara ugradiklarini söyledi.



Öte yandan Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri hasar tespiti için tarlalarda teker teker incelemede bulundu.
Kaynak: İHA