Bodrum Belediyesi'nden Sokak Hayvanlarina Saglik Hizmeti

Bodrum Belediyesi, sokak hayvanlarinin yasam sartlarini iyilestirmek için çalismalarini sürdürürken Gümüslük ve Ortakent Mahallelerinde sokak hayvanlari için saglik hizmeti programi gerçeklestirdi.

Bodrum Belediyesi'nden Sokak Hayvanlarina Saglik Hizmeti


Bodrum Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü ekipleri, Gümüslük ve Ortakent Mahallelerinde bulunan sokak hayvanlarina çip, iç-dis parazit ve kuduz asisi gibi islemleri gerçeklestirirken uygulama hayvanlarin kimliklerinin belirlenmesi, parazitlerden korunmalari ve kuduz gibi tehlikeli hastaliklara karsi korunmalari için önem tasiyor.

Kisirlastirma programi olusturuldu

Belediye tarafindan çipleme ve asilama uygulamalari yaninda sokak hayvanlariyla ilgilenen vatandaslar araciligiyla kisirlastirilmamis sokak hayvanlari için program olusturuldu. Online randevu sistemiyle hayvan sahiplerini kisirlastirma islemlerine yönlendirmeyi hedefleyen programla Bodrum Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü, sokak hayvanlarinin üremelerini kontrol altina almayi ve daha iyi bir yasam sürmelerini saglamayi hedefliyor.

Gezici saglik araci hizmetlerini sürdürüyor

Gezici saglik aracini kullanarak hayvansever vatandaslarla is birliginde çalismalar yürüten Bodrum Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü, farkli mahallelerde organize bir sekilde sokak hayvanlarina saglik hizmetleri sunuyor. Gezici saglik araci, veteriner hekimleri tarafindan düzenli olarak kullanilarak sokak hayvanlarinin bakimlari ve tedavilerini yapiyor. Sokak hayvanlarini kapsayan çipleme ve asilama uygulamalari gönüllü vatandaslarla is birliginde Bodrum genelinde sürdürülecek.
Kaynak: İHA