Balikesir'de 180 Personelle 'Huzur' Operasyonu

Balikesir’de polis ekipleri il genelinde 64 ekip ve 180 personelin katilimi ile ’Huzur’ operasyonu düzenledi. Huzur operasyonlarinda 484 sahis sorgulanirken, 38 aranan sahis gözaltina alindi.

Balikesir'de 180 Personelle 'Huzur' Operasyonu
Balikesir’de genel güvenligin, asayisin ve kamu düzeninin devaminin saglanmasi, saglik açisindan risk teskil eden unsurlarin engellenmesi, suç, suçlular ve kayit disi ekonomi ile mücadele edilmesi dahilinde “Günübirlik kiralanan evlerin denetlenmesi ve kayit altina alinmasina” yönelik olarak

Balikesir il merkezi ve tüm dis ilçelerinde es zamanli olarak 64 ekip, 180 personelin katilimi ile yapilan denetleme ve uygulamada; 484 sahis sorgulanmis, 38 çesitli suçlardan aranan sahis gözaltina alinirken, adli makamlara sevk edilen 17 sahis tutuklandi. Yapilan operasyonlarda; 155 Özel konaklama tesisi ve bu tesislere bagli 707 Günübirlik kiralanan evler denetlenmis, 16 Özel konaklama tesisine, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde toplam 778 bin 882 TL idari yaptirim uygulanirken, 9 kayit disi ve ruhsatsiz olarak faaliyet gösteren özel konaklama tesisi/günübirlik kiralanan eve gerekli yaptirimlar uygulanmis ve faaliyetleri sonlandirilarak mühürlendi. Yapilan aramalarda da 8 adet ruhsatsiz tabanca ve 37 adet fisek, 3 adet ruhsatsiz tüfek ve 5 adet kartus ele geçirildi.
Kaynak: İHA