Konyaalti Sahilinin Güvenligi Börü Ve Winner'e Emanet
Antalya’nin dünyaca ünlü Konyaalti Sahili’nde tatilcilerin arasinda görev yapan atli polisler, yaz aylarinda artisa geçen hirsizlik ve asayis olaylarinin önüne geçerek suçlularin korkulu rüyasi oldu. Atli Polis Birliginin görev almasiyla sahilde son yillarda yasanan asayis olaylarinda azalma yasandi.

Her gün 10.00 ile 13.00 saatleri arasinda sahil boyunca devriye görevine çikan atli polisler, özellikle motorlu tasitlarin giremedigi yerlerde toplumsal olaylara müdahalede her an göreve hazir bekliyor. Atli Polis Birligi bir yandan yaz aylarinda artisa geçen özellikle hirsizlik basta olmak üzere asayis olaylarinda hirsizlarin korkulu rüyalari haline gelirken, diger taraftan ise yabanci tatilciler ve vatandaslarin ilgi odagi oluyor. Polisler tatilcilerin fotograf taleplerini de geri çevirmeyerek fotograf çekmelerine izin veriyor.
“Özellikle turistlerin yogun oldugu bölgede çok etkili oluyoruz”
18 yildir Antalya Emniyet Müdürlügü Çevik Kuvvet Sube Müdürlügü’nde görev yaptigini belirten Ramazan Toprak, “2007 yilinda Atli Polis Birligi’nin kurulusunda yer aldim. Atlarimizin sabah beslenmeleri yapilir, görev saatine göre hazirliklarina baslanir. Ayaklarinin bakimi yapilir. Ardindan ise kamyona atlarimizi bindirerek görev yerine gideriz. Görev sonrasi ayni bakimlar yine yapilir. Motorlu tasitlarin giremedigi bölgelere atlarin sayesinde giriyoruz. Hem önleyici görev hem de olaylara aninda müdahale edebilmek için görev yapiyoruz. Görev zamanimiz kisin daha uzun yazin ise 2’ser saattir. Özellikle turistlerin yogun oldugu bölgede çok etkili oluyoruz. Bizim görev yaptigimiz alanlarda asayis olaylari daha az oluyor. Atlarla duygusal bir bag var, o bag olmasa beraber görev yapamayiz. Yerli ve yabanci turistlerin sürekli ilgisi ile karsi karsiya kaliyoruz. Biz de görevimize engel olmayacak sekilde yardimci oluyoruz” dedi.
“Burada huzur ve güven varsa onlarin sayesindedir”
Atli Polis Birligi’ni görünce kendini güvende hissettigini söyleyen Sedat Karan, “Polislerimiz ülkemizin her yerinde 7/24 bizim güvenligimiz için çalisiyorlar. Sicak soguk demeden görev yapiyorlar. Atli polislerimiz disiplin içerisinde, seviyeli ve güzel bir sekilde görev yapiyor. Biz onlari seviyoruz, burada huzur ve güven varsa onlarin sayesindedir. Kendilerine çok tesekkür ederim” sözlerine yer verdi.
“Yillar önce buralarda çok sikinti oluyordu, son yillarda bu sikintilar olmadi”
Sercan Büyükbiçak ise su sözlere yer verdi: “Atli polislerimizin huzurumuz ve güvenimiz için burada görev yapmasi bizi mutlu ediyor. Çünkü denize girince burada esyalarimizi birakiyoruz. Onlar sayesinde rahat rahat denize giriyoruz. Yillar önce buralarda çok sikinti oluyordu, son yillarda bu sikintilar olmadi. Turistlerimiz ve vatandaslar huzurla denize giriyor. Görevin devam etmesini istiyorum” dedi.
