Edirne'de Ruhsatsiz Silah Operasyonu Açiklamasi Çikanlar Cephaneligi Aratmadi
Edirne Il Emniyet Müdürlügü, Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri Edirne’de Silah ve Mühimmat Kaçakligi yapan sahislara operasyon düzenledi, 24 sahsi gözaltina aldi.

Operasyonda yakalanan silahlar, cephaneligi aratmadi. Ekiplerin sabahin erken saatlerinde dügmeye basan ekipler, Edirne genelinde 22 adet ruhsatsiz tabanca çesitli boyutlarda 39 adet sarjör ve bu silahlara ait 7 bin 570 adet mermi, 30 adet av tüfegi ve bu tüfeklere ait bin 209 adet av tüfegi fisegi, 294 adet silah yapiminda kullanilan çesitli aparatlar, 33 adet kesici adet, 4 gram esrar maddesi ve tarihi eser oldugu düsünülen 25 adet sikke bulundu.
Ayrica Ordu Il Emniyet Müdürlügü ile ortak düzenlenen operasyonda, Ordu ilinde bulunan bir sahsa yönelik yapilan operasyonda 8 adet ruhsatsiz tabanca, 2 adet sarjör ve 140 adet tabanca mermisi ele geçirildi. Ordu ilinde yakalanan sahistan ele geçirilenlerle birlikte toplamda 38 adet ruhsatsiz tabanca, 8 bin 22 adet tabanca mermisi, 41 adet sarjör, 33 adet av tüfegi ve bunlara ait bin 209 adet av tüfegi fisegi, 33 kesici alet, 4 gram uyusturucu madde ile tarihi eser oldugu düsünülen 25 adet sikke ele geçirildi.
Sahislarin adli ve idari islemleri devam ederken, suç ve suçlulara yönelik operasyonlarda kararlilik mesaji verildi.
